Sommartider hej hej

Mars 29, 2008

Så var det kvällen innan natten som Alla fasar...


När Kvart-i-Tre-ragget plötsligt blir Kvart-i-Fyra
-Se till att vara ute i god tid just ikväll. Och helst på ett 5-ställe. Annars är risken stor att inte en enda kotte är kvar när du vaknar upp på toan efter en deck a la deck, och du får gå hem ensam...

Om du över huvud taget kommer hem.
I sämsta tänkbara fall har du ställt om klockan, men åt fel håll. Du får spendera natten - inte bara ensam - utan även inlåst. Din högsta lördags-önskan är inte längre att få dig ett vrål-åk, det blir istället att krogen har Söndagsöppet. Så du slipper leva på is o Kapten Morgan fram till nästa helg...

----------------------------

2 flugor i 1 baksmälla
Du är lyckligt lottad. Du festar på Hemmaplan. O vilken Brakfest sen. Någonstans i bakhuvet ekar samvetet att du Borde sluta dricka och gå hem. Det är en dag imorgon också, dessutom väntar ett brunch-möte klockan 12 med företagets största och viktigaste kund. Men...
"Äh, klockan är ju bara 4"...

...Trodde du ja!
Vid 10 ringer väckarklockan. Du snoozar om tills du nätt o jämt hinner med att ta dig en skönhetsdusch, lacka om naglarna i rött (eftersom det nu efter nattens vilda festande mer liknar en påse polkagrisar) samt sänka 3 huvudvärkstabletter och en återställare. Vad du Inte Vet när du snubblar in, 1 minut innan utsatt tid, är att du i själva fallet är 59 minuter LATE. Kunden har hunnit äta brunch både en och två gånger samt lämnat dig en lapp i receptionen:


"Vad är det som går och går, men aldrig kommer fram till dörren?"


-------------------------

Kvällens Tips:
Vrid om klockan redan nu!

MξLAN


PS1 Det är INTE personen i filmen som skrivit brevet... DS1
PS2 Kom ihåg, vad som än händer imorgon så är det pga sommartid! Mao, sommaren är på väg... Yes! DS2

Nedläggning...

Mars 27, 2008

Det finns en människa...
jag Seriöst skulle skjuta huvet av - lika gärna som jag hade skjutit huvet av Hitler.

Birgitta Fahlgren-Sylvén heter hon...

Efter kvällens 'Debatt' och 'Uppdrag Granskning' (med ämne Nedläggning) har jag inte ett korvöre till övers för denna omänskliga, motsägelsefulla häxa....Pomperipossa.

Ledsen vänner... det spelar ingen roll om hon råkar vara din mamma, bästa vän, moster, faster eller på något vis avlägsen släkting. Hon verkar inte ha En Enda indian i kanoten.

Jag är för trött för att ta diskussionen ikväll, men hon ska få smaka verbal sträckbänk. Var så säker...

Lägg Ner!
MξLAN


Gla Påsk o Mankini

Mars 22, 2008

Sommarens Självklara Måste...
För Er alla fashion-fetischister därute... Som redan nu börjat bläddra i modeblaskorna efter alla "Måste-Bara-Ha-På-Beachen-2008"... Här kommer värstingen!

För att beställa din alldeles egna Mankini - Klicka här!
(för ynka 119 svenska riksdaler är den din)

O förresten... Glatt påskägg!

RIX - Faster Harder Scootersafari

Efter tuffa påtryckningar o vädjanden kommer här recensionen av min o marys galna scooterfärd i Sälen.  Det är för dig, only så... Nöjd nu bönan? :-)

----------------------

Om du tar 2 blåbär, skickar ut dem på en scooter i S T O R M. Adderar en praktfull dimma (där du knappt kan skåda dina egna tumvantar), ger dem full tank o ber dem tuta o köra... Då har du förmodligen gjort ditt Livs Största Misstag!

Sälen - Februari 16, 2008 (lördag)

Team von Dy blev under fredagen tillfrågade om de ville spendera lördag förmiddag på scootersafari. Det är ju inte precis Varje dag man får chansen att köra fjällfordon, och eftersom vi fortfarande inte sett skymten av några renar så blev beslutet rätt lätt.

Så vi kom där... på morgonen... i våra sneekers (08:a by heart), lätt tufsiga o smått berusade av adrenalin inför vad som komma skulle. Vi snokade snabbt reda på en varsin hjälm och varma kängor. Väl ute gav Tutor Johan oss en körlektion à la minute and... off we went!

Jag började att köra, maria ville sitta bak. Fine with me. Jag är inte den som är den. Snabblärd, gillar fart och en jävel på att manövrera. Eller...?

Första 10 minutrarna gick bra... riktigt bra. De kommande 5 likaså. Jag skulle egentligen vilja säga att Hela Resan gick som en dans på rosor. För tillbaka kom vi.

Varning...

Vi gjorde ett par stopp på vägen. Johan berömde oss för körningen, men han var tvungen att utfärda en liiiiten varning. En varning för marias ryggrads hälsa. Att sitta och köra är en sak, att sitta bak en annan. Det guppar så otroligt mycket mer. O visst, jag lyssnade och lärde. Något som senare kom att bli vår största tabbe...

Plump 1...
Nedförsbacke. Jag ser ojämn mark. Guppig mark. Smal passage. Branta kanter. Jag tänker på marias rygg och saktar ner. Uppförsbacke. Slow n easy, easy n slow. Tooooo Slow! Scootern kränger. Vi gör precis som johan lärt oss, kastar vår vikt åt motsatt håll men inte fasen hjälper det... Sssschvuch så kastas vi ned för branten. Pga den djupa snön stannar den lyckligtvis som en vält kossa och jag når nödstopp-knappen (den vi INTE skulle behöva använda). Jag passar på att haspla ur mig en fråga (det gäller att fråga! Vill man lära sig något så..).

"Eumm.. hur är det med bensinen o så, när man välter? Någonstans måste den väl läcka ur?"


Samtidigt som J svarar något i stil med att det inte är någon fara ser jag hur det börjar droppa. Dripp dropp dripp dropp... Plötsligt bara forsar bensinen ur. SLÄCK ALLA CIGARETTER, vrålar en röst i mitt huvud. Det är ingen som röker... Det krävs 4 starka babes och en johan för att få tillbaka vraket i spåret. Vi tuffar vidare...

Plump 2...
En skön raksträcka och vi når en hastighet av 65km/h. Livet är bra härligt! Det börjar bli lite skakigt i skogen. Alla dessa träd, smala stigar o snabba kurvor. Ett tu tre.. vägen svänger. Det gör definitivt inte jag. Så vi hamnar ute i skogen... Nej, dit skulle vi absolut inte! Efter den tidigare incidenten panikar vi smått o förbereder oss på värsta tänkbara scenario. Jag trycker på nödstopp-knappen (den vi INTE skulle trycka på ja) bara för att.. Det visade sig onödigt. Vi kom i spår bra mycket fortare än tidigare. Helt själva.

Ja, man skulle önska att det räckte med galenskaper nu. Men nej då, inte alls (Jag har nu frågat maria antalet gånger om inte hon ska ta över o köra men får samma svar: "Om du vill så fortsätt" O tack, jag fortsätter köra).

Vid tidpunkten ligger vi sist i skaran av 5 scootrar. Det känns smått riskabelt då det endast än Vi som vart på villovägar. Men just den här gången är jag inget annat än glad för detta.

Plump 3...
Vi är strax högst uppe på fjället. Det har börjat blåsa till riktigt ordentligt. Det kommer en raksträcka och jag pumpar gasen upp i 80. Det suger i magen. Wiiiee. Inom kort är hastigheten nere på säker mark men vad som i hela verket sker är att scooter-jäveln bestämmer sig för att köra åt sidan. Hångelsugen..? Jag vet inte vad han var... Eller om det var skylten (ni vet de gula kryssen, som visar var scooterleden går) som ville ligga? Spelar ingen roll vilket för Tro mig, ligga fick den!

Det är förmodligen en vind som fångar tag i oss. Jag kan inte göra Någonting. Ett snabbt bildspel passerar revy.
Hur vi kör Rakt In i stolpen och hur scootern gör tvärnit... Hur maria och jag flyger mil framåt o landar pladask som i det värsta magplasket. ELLER... hur scootern klyvs på mitten och vi likaså...

Jag vet inte riktigt Vad som händer, men uppenbarligen har vi änglavakt. Det enda jag hinner se är hur skylten DINK.. vilker sig under oss och med ett ...HOPP sprutar ut bakom oss. Vi hade sån röta att just Vår stolpe var av Trä. GAP-skrattandes tar vi oss ikapp resten av gruppen som vid detta tillfälle hunnit långt i förväg.

Faster Harder...

Jag väljer ändå att pusha upp gasen i över 90 blås på den sista sköna raksträckan... Därefter stannar vi till i en stuga på toppen. Äter gulasch o våfflor med grädde o sylt (gluten-maria väljer glutenfria... alternativ o avstår från att köra sista biten, why but why?).

Färden tillbaka till scooterstugan genomsyras av total dimma och stormvindar, japp, precis de som Carola sjöng om en gång i tiden... Strax innan 12 sluter vi upp med Rix-crewet vid Snötorget. I upplevelsebyn står Fondue-tältet stadigt och väntar. Korvtältet har för länge sedan blåst bort...


Slutet gott - Allting gott!


En blondins bekännelser

Långt... Blont... Lockigt... Hår...
Under en middag på HC fick jag i uppdrag att under kvällens gång hitta och peka ut en "typisk-michaela-kille"... "Ha, Går inte... Finns inte!" sa jag...

------------------------------------------------

image1

Genombrottet kom som en kärnkrafts-explosion. Med sin blonda kalufs, omåttliga charm och sanslösa humor slog han ut hela svenska folkets immunsystem. Inte en j*vel har undkommit Björta-influensan...

image3

Nej, idag är han inte mycket för världen. Men Då! Romeo oh Romeo... Vem skulle inte ha druckit gift för hans skull?

image2

Aussi Beachboy nr One - "Jay" (från serien Summerland)... Jag skulle ge mitt Påskägg för att få surfa på hans bräda! I hans badbyxor...

image4

Kan inte låta bli. Nog är House en grym serie i sig, men vad vore den utan Aussi Boy nr 2, Jesse Spencer.  Charmigare än Aussi-accent kan det inte bli

----------------------

...jag L J Ö G!

För att spara AS MKT tid!

...Så har jag börjat träna i duschen. Jag är tydligen inte den enda...

http://www.youtube.com/watch?v=F8uewl_FBw4&NR=1

Du får inte bara en vältrimmad beach 2008-bak (finns i färgerna: svart/blå, gul/grön eller lila), du får hjärnskakning också!

Kärt återseende var inte igår...

...Men SOM det kändes så!
I måndags var jag ledig. Ledig är lika med Inget Jobb. Ledig är Inte lika med slappa. Det finns ju så mycket mer i livet som måste tas tag i, sånt som man annars gärna sopar under mattan, så fort tiden tryter. Men för att hinna med allt skrev jag redan kvällen innan (jag har en fetisch för att skriva lappar, ja!) ett uppstyrt schema med start - frukost kl 9. Behöver jag säga att det sprack?

Trots att jag inte gick upp förrens 11 (plus moms) så hann jag beta av det mesta. Stök o bök, promenad med hunden, en snabbfika med exet och - sist men inte minst - en fikadejt med mary, sandy & dahlberg (aka Börje). Reunion a la Rix. Very much i like!
______

Påbörjade nästa projekts telefonutbildning vid 22-tiden... i hopp om att vara färdig för sängen vid 12-slaget. In My Dreams! 3 timmar senare la jag på luren. Min värld snurrade mer än någonsin. Röda toner. Gröna toner. Avfärgning hit. För-pigmentering dit. Intensivtoning, blekning, permanent. Ja, alla termer o tarmar du kan tänkas komma på inom hårfärgningen växte innanför pannbenet som en vattenskalle, ända tills det sprack. Jag somnade lätt berusad av väteperoxid...
______

Jag vill inte påstå att jag är troende. Gudar har aldrig varit min grej. Men jag är villig att erkänna min tro på ödet. O karma... Vid en korsning i Nacka möttes våra livsvägar. Ödet förde oss samman. Jag hoppas, och tror att ordet vägskäl endast existerar i Svenska Akademikers Ordlistor.. för oss är det bara ett påhitt!

Evigt tacksam.
Kärlek

Melan tippar Melodifestivalen

Mars 15, 2008

Efter 2 dagars total impregnering av melodifestival-bidragen (cd'n släpptes igår o har sen dess vart på repeat på Åhléns City) känner jag mig redo att tippa kvällens utgång. Håll i er. Here it comes...

Charlotte Perrelli har precis inlett 2008's svenska final av Melodifestivalen...
Bortsett från den glittriga microfonen som mer liknar en tillfredställelsens leksak än ett redskap för en Hero är hon outstanding. Hon kammar hem segern ikväll, med marginal. Charlotte+Hero är receptet på en 1999 års Favorit-i-Repris. Bered er på en brakfest nästa år. Eurovision 2009 - Welcome to Stockholm!


Sibel - Med en så fruktansvärt ful klänning förvånar det mig att hon ens tog sig helskinnad ur Andra Chansen... Och hon har den ikväll igen. Jag tippar att hon hamnar någonstans i bottengröten men trots detta kan jag inte fly gåshuden som uppkommer när hon stundtals tar sina fantastiskt fantalastiska toner. Att en sån röst kan rymmas i en så späd kropp är för mig en gåta. Detta bidrag är besviset på att svenska folket röstar med hörapparaten och inte med linserna...

Rongerdal - Hur löjligt det än kan kännas att 2 flintskalliga lingonbröder framför "Just a minute" så är detta faktiskt bra. Jag tror, och hoppas, att de åtminstonde ska kunna springa ifrån ett par bidrag i antal telfonringningar och sms.

Linda Bengtzing - "Alla flickor utom jag"... en dänga jag fortfarande inte kunnat lägga bakom mig. Trots alla dessa gånger man tjatat om hur sönderspelad den är kan jag inte låta bli att göra glädjeskutt varje gång den spelas. "Jag ljuger så bra" likaså. Sen har vi "Värsta schlagern" som förmodligen hade kammat hem förra årets melodifestival om den hade varit ett bidrag, men så var inte fallet. O så kom nu då "Hur svårt kan det va'?" Tre titlar som rimmar. Tre låtar som klingar likadant. Linda är för låten som krutet är för kanonen. Skulle gärna segertippa bidraget i min egen festival men chansen här är mindre sannolik. Topp 5...

Christer Sjögren - Jag har egentligen bara ett ord att säga. NEJ! "I love Europe", men hallå? Hur varm och solig en sommardag än kan vara så blir smöret inte mer rinnande än såhär. Att sveriges dansbands-fanatiker valt att svänga sina lurviga på fredagkvällarna o sen suttit som klistrade framför tv'n (och telefonen) de senaste lördagarna är.. klarare än korvspad. Men kvällens startfält är snarare ett minfält. Hit, men inte längre!

Amy Diamond - "Hej, jag heter Marre och jag e 17 barre". Nej, nu blev det fel. Amy var namnet. Och nåra 17 barre har hon inte hunnit uppnå än. Ynka 15 år, begåvad med en sjujäkla pipa, en fullbordad artist! Med låten "Thank You", en gnutta barnasinne och en stor dos hjärta skrapar hon ihop röster från höger och vänster. Men ikväll möter hon många av sina översittare o hamnar närmare slutet än toppen. Någon resa till Serbien blir det inte i år. Men hon har bra många år på sig...

Sanna Nielsen - Söt som en sockerkringla. Röst som en gudinna. Hon är trots sin ringa ålder gammal i gemet och även hon skulle ha potensial att kamma hem hela paketet. Men (ja, det finns alltid ett men), en ballad? Näe, hur bra hon än sjunger o hur vackert Empty Room är ljuder i våra snäckor så kan vi bara inte skicka en ballad... Hon placerar sig med all säkerhet Topp 3 men når inte hela vägen fram...

Nordman - Vad var det egentligen som hände? är frågan. Först slog bidraget ut duon Johnsson&Häggkvist, sen klev han över Suzzi Tapper med sjumilastövlarna... Jag undrar: Huuuur många gånger ska den stackars tjejen behöva brinna för att Nordman med bihang själva ska tröttna på låten? Jag säger inte att jag är less, jag menar bara att... det jag menar är att... aa, det är det jag menar.

Frida feat. Headline - Sommarens stora plåga är här! Och jag välkomnar den med öppna armar. För visst är det svårt att sitta still när "Upp o Hoppa" dånar ut ur högtalarna. Trots en alldeles egen Mowgli har jag dock svårt att se att det här skulle kunna bereda en väg till Eurovision... Nej, ikväll dunkas Frida Gul o Blå. Det blir en placering någonstans runt 7-8-9. Kanske en 10.,,

BWO - Eftersom Eurovision nowadays mer känns som en politisk uppgörelse snarare än en musiktävling skulle jag kunna tänka mig att skicka detta bidrag. Hur många östeuropeer kan motstå en show som denna? En Bard i höga klackar och en kastratsångare... BWO är dessutom lika stora i tidigare nämnd del av världen som hembränt är på svenska landsbygden. Och vad rör deras klädsel... Det är inte lätt att finna ord, jag vet helt enkelt inte om jag ska skratta eller gråta...


Från valfri soppa till Let' Dance

Och när vi ändå är inne på ämnet...

Det kan inte ha undgått många att Let's Dance har kommit att bli någon form av uppsamlings-show för alla föredetta någonting'are...

Från Idol till... Let's Dance.
Från Speedway-banan till... Let's Dance.
Från Bygglov till... Let's dance.
Från Tinas kök till... Let's Dance.
Från Bonde söker fru till... ja, just det. Let's Dance.

Trenden är konstant.

Jag vill inte på något sätt smutskasta programmet. Inte heller de som medverkar. Jag tittar.
O visst kan jag tycka att det är rätt underhållande (framför allt nyttigt) att svenska artist-eliten får sig en svängom (för vissa mer än andra... fröken book).  Men här, någontans mellan skördetröskan, notbladen och stepp-skorna krymper ordet Omdöme till en mini-molekyl och försvinner... spårlöst ut i kosmos.

Precis som födan vi stoppar i oss har allt (och alla) ett bäst-före-datum (något som Fröken Häggkvist till sin stora misär fick erfara i Andra Chansen förra helgen. Hon har dock en livlina kvar, som stavas... just precis - L e t 's D a n c e). Den stora frågan är bara vad vi ska hitta på för de som redan förbrukat sina... 

Vem vill bli Pensionär...?


Svineri o Griseri

Mars 14, 2008

Svineri...
Inte cool. Såg just ett inslag på nyheterna om 3-dagars griskultingar som kastreras utan bedövning. Uppfödarna själva har inte tillåtelse att göra det och det skulle bli på tok för dyrt att ta in en veterinär bara för bedövningens skull...

"Det är en nödvändighet att kastrera kultingarna eftersom köttet annars riskerar att både lukta och smaka illa. Ingen vill köpa ett sånt kött."


Det svartnar. Jag mår illa. Dags att överväga möjligheten att bli vegeterian...?




Griseri...
Med hummer till middag och Så ska det låta samt Let's Dance går ännu en fredagkväll i lugnets tecken mot sitt slut. Grisuppfödaren Karl Petter dansade sig vidare och är nu med andra ord topp tre. Frågar du mig hade jag nog hellre sett Danny kvar i tävlingen, aningen färgad i frågan...

Dock måste jag säga att den där gris-nissen är en rätt rolig prick. Han har tydligen nyligen introducerats i blogg-världen och kommentaren han la när ämnet kom på tal i kvällens program var outstanding:

"Jo, innan hade jag väl förstått så mycket som att det var... en elektronisk dagbok?"


Haha.. tänk att spendera EN dag med den karln. Vilken upplevelse! Visserligen korrekt uppfattning men han är rätt tappad bakom vagnen...flötet... typ Under...

Från Bonde söker fru till Let's Dance. Vad väntar här näst... Mensa?

Vimmel-kantig

Mars 13, 2008

Jag gillar Åhléns...
Det är inte för inte som jag har ett medlemskort men att jobba där... Jag träffar så mycket folk, får väntade som oväntade besök. Folk jag förmodligen inte skulle träffa annars. Pappa gillar... som Johan Glans skulle uttrycka det.

Först kikade Ricky förbi. Lagom till lunch (efter många om och men) hittade även Enckasson till hygienavdelningen, det är inte bara jag som lider av "jag-hittar-inte"-syndromet. Blev en promenad på stan och en macka från ett ställe jag inte ens tänker nämna namnet på (pga produktplacerings-principen, jag gör det helt enkelt inte. Särskilt inte när jag tidigare jobbat där själv och Absolut inte uppskattade ägaren/chefen på stället).

Under kafferasten tog jag hissen upp till trean för att hälsa på på Herr-sko-avdelningen. Klev rätt ut på lagret.

"Hoppsan, här smyger du runt som en vålnad"  sa Fredrik när han upptäckte mig. Jajemän!

Följde med honom ut i butiken o vem fasen står då där?? Om inte allas våran kära Rix-Mark! Men hallå. Dagens överraskning. Hann med en chit-chat innan det blev dags för att jobba igen. Det blev inget kaffe.

När jag passerar vakten på väg tillbaka ser jag ett bekant ansikte. Är inte helt hundra så jag vänder om och går förbi igen. Då slår det mig o jag brister ut...

"Men det är ju du! Du har sotat skorstenen hos min mamma"


"Ja, det har jag...?" 
säger han lite förundrad samtidigt som poletten sakta singlar ner. "Ja, det har jag! Det var du och hunden... Jag minns till och med på vilken gata det var. Men jag hittar inte dit..." Näe, tur är väl det. Visserligen gillar jag oväntat besök. But hey Mister Chimney-man, i'm out of Gevalia...

Någon timme senare vankades hemgång. På väg ner i rultrappan mötte jag... Bengt-Åke! Skulle kunna säga att han är min morfar, men då ljuger jag. Han är en fd arbetskollega till min mor. Men han har funnits i mitt liv sen jag var Petite. För övrigt var han en av de två jag hälsade på på lunchen igår... Trevligt!

Sist, men inte minst så hade Stefan ett ärende på Åhlens i samband med att jag slutade. Jag skulle kunna säga att han råkade ha vägarna förbi, men då skulle jag ljuga igen. Han hade faktiskt en blind-date bokad just där. Jag är omåttligt nyfiken på hur det gick. Faktum är att det nu är 4 timmar sen och han har inte hört av sig... Jag drar slutsatsen att det gick bra...

Vi hörs o syns - när vi har reflex
MξLAN

Återhämtning lika med Ja

Mars 12, 2008

Jag har övervägt nederlaget...
Och kommit fram till att eftersom jag fick besök av min Mary Dinkelhoppehr igår, samt besök av Tommy, Sussi (2 ggr tom) och Kiki idag så är jag glad trots gårdagens bakslag. Min cykel stod kvar vid pendeln, där jag imorse lämnade den... och ingen hade vält den. Satt ingen i spärren imorse heller så jag slapp iallafall betala resan till jobbet. En resa värd 20 kronor! Only 1100 to go...

Gick dessutom förbi AIG Europe SA, och träffade mammas gamla kollegor. Visserligen bara 2 kvar från den tiden. Men det var värt sin vikt i guld. Mycket givande lunch-sällskap. O så mycket mer givande än en kaffeautomat och 10 microvågsugnar i en ekande tom Å-personalmatsal...

Nu ska jag strax söva mig med en snickers. Jag kommer drömma snickers-drömmar. Såna drömmar gillar jag!

Hörs!
MξLAN

Kvällens glädjedödare...

Med lite simpel matematik...
räknade jag just ut att belöningen för min arbetsvecka à la 7 dagar (minus skatt, SL-kort o 600kr) slutligen resulterar i en summa ungefär Lika med Noll. Idag är det tisdag, dag 2. 
Om jag är laddad inför de resterande 5...?

Jag hade lika gärna kunnat knyta mattor i pakistan...


Pick-pock

Mars 11, 2008

Man har ju lackat för mindre...
La imorse alla mina kort i bakfickan för att slippa ha något av värde i skåpet i "gymnastiksalen", omklädningsrummet på Åhléns. Detta är något jag gör för att undvika att Någonting som är så mycket Mitt, plötsligt ska vara någon helt Annans... Med andra ord, jag tänker till. Men vad får jag i gengäld? En bajsmacka, rätt i nyllet.

Puts väck. Gone. Lost. Geschwint....
Auf w-sen. Au revoir. Byebye. Adjöken fröken.

Någon lycklig jävel där ute äger nu ett busskort mer, och jag ett mindre. Dessutom är den glade saten 600 spänn rikare. Eftersom jag så smart la alla mina coronas i b u s s k o r t e t !!!

5 dagar hann jag nyttja. Resterande 25 nyttjar någon annan...

Sosse-snöre!
MξLAN


Please repeat

Mars 10, 2008

Var på konsum igår...
 O skulle köpa snus. Killen i kassan scannar in den o tar betalt och jag kan inte mer än gapa...67...K R O N O R !!! Vad Sa Du??? Sa du just det jag tror du sa? 67? What the f...?

Jag tror seriöst att han skämtar, att han råkat slå in två dosor eller nåt? Men nej...

"Du vet, tobaksskatten har gått upp"

Jag måste ha sett ut som en vanställd, sinnesförvirrad efterbliven... med ett gapskratt kväker karln ur sig att det var ett skämt.

Lugn i trosan! Trots chocken lyckas jag hosta upp ett flin... och ett skratt... och jag går därifrån!

När en dosa snurre kostar 67 spänn, då lägger jag fan-i-mej av. Inte förr - Inte senare!




Första dagen på Åhléns  - Check
Har egentligen inte haft särskilt mycket att göra idag. Blev mest samplande av sachéer då kampanjen inte sätter igång förrens på onsdag. Men jag har Stått hela dagen. Trampdynorna ömmar o mina ben är som slibbiga geléråttor.

Blev iaf en del oväntade möten. Sprang på Jakob, en gammal klassis, imorse vid centralen. Lunchtimmen spenderades på SevenEleven hos Sandy då hon höll till så nära som på Vasagatan. Björk dök upp o det blev en mini-gathering a la Rix.

Tillbaka på Å dök en annan gymnasiekompis upp. Jag promotade HTH, han Caught by Motions (på den tiden Influence). Spelning 9/4. Minns deras första låtar, som Cornelius James... Inte ett öga torrt. Fasen var bra de var... Ska bli kul att se dem live igen!

Sandy o Björk gjorde också en visit, förstås.

Måndag avklarad. Fortfarande förkyld. Aningen mer nysig än igår...

A vous souhaitez! Godnatt!
M

Wissy da Man!

Mars 09, 2008

Personbästa och IVM-Silver...
H E R R E G U D vilken kille han är! Han ger allt! O lite till... Johan Wissman. Valencia 2008. 400m. 46,04. Väntar med spänning på vilka skrällar sommarens OS kommer att bjuda på.

Klicka här för att se kanonen!



Hemma efter en lång dag med Chiquita...
Förhandsvisning och premiär av ice age-skaparens nya film Horton. Mitt i den kalla o gråa dagen dök plötsligt sunshine sandy upp. Härligt med spontanvisiter!

Kände mig krasslig igår, idag är jag tokförkyld och nu väntar 7 dagars jobb på Åhléns Sthlm City. Esberitox och ipren är mina bästa vänner at the moment. Kom gärna och hälsa på i veckan om ni har vägarna förbi!

Blir till att kika klart på Wallanders Mastermind nu, sen hägrar sängen. Har nog aldrig längtat så mycket som nu...

Nighty night sweets!
MξLAN

Kooonstigt v(eck)aaa

Mars 8, 2008

Vecka 10... check!
Måndag:
Intervjun på Eventpersonal gick bra. Visade sig att jag och killen som höll i intervjun hade gemensamma vänner! Världen är liten, som alltid...

Sen drog jag vidare till Occasion-kontoret på ett möte inför ett projekt som startar om ett par veckor. Hann luncha Mr Snickers som ändå hade en körning på Ö-malmen. Sen strosade jag runt lite i staden för att fördriva tid. Kände mig måttligt o-road av ensamheten och kom på en bättre idé, ringde Gina! Vi möttes upp och drog hem till hennet. Mys!

Tisdag hände inget spektakulärt, seg skön dag. Jobbade lite hemifrån. Övertrasserade kvoten för vad som räknas som social telefontid med kanske 4 timmar. Är osäker på om jag ens var utanför dörren..?!

Onsdag: Trampade som en idiot på cykeln men insåg efter 25min att jag inte kommit någon vart. La mig på golvet, körde lite styrka.

Skulle senare på kvällen hälsa på Sandra som demade GOOH! på Ica Alviks torg. Kom iväg sent så hann lagom till hon slutade. Hälsade på några vänner som jobbar där. Jag o Sandreen åkte hem till Maria och våldgästade. Åkte med henne till föräldrarna och sa hej Någonstans här, vid 9-tiden började jag o Sandra inse hur hungriga vi var. Det blev sushi. På kungsholmen...

"Ska ni ta med?" NEJ! "Ätel ni fott?" eeeh, NEJ..? "Vi stängel om 10 minutel.."


Men säg det då! Fick ringa kusin vitamin Johan och be att få komma upp o äta där. 3 våldgästerier på 3timmar. En mycket bra dag!

Torsdag jobbade jag inne på Rail-kontoret. Det har varit mycket nu inför HTH nästa vecka så jag sträckte ut en hjälpande hand på lagret. När vi var klara vid 5-tiden bestämde jag mig för en spontan tripp till Upsala. Satte mig på bussen vid 18-tiden och knackade på hos Farmor strax efter 19.

Där satt hon med wirren o chirren. Mm mm mm! Var senare förbi hos Kristine, timmarna bara flög iväg och plötsligt var klockan 2 på natta. Tiden går fort när man snackar business! Sen mötte jag upp nåra killkompisar som vart på das grose Stock o djurat. Efterfesten blev morgon...

Fredag: Jag pallrade mig i sköna morgonsolen från Rackarberget tillbaka till Munkgatan, hann med en dusch och frukosten som farmor förberett så fint.. Sen var det bara att sätta sig på tåget tillbaka till stockholm. Hade lovat Ricky att hjälpa till även denna dag på Rail. Klockan 19 var vi så pass game att vi kunde lämna kontoret. Åkte förbi Moster Kicki o Faster Anders på vägen hem. Mamma skulle äta middag där. Jag blev inbjuden och det vart mat... let's dance... så ska det låta... o friidrott. Nära ögat att jag somnade med nyllet rätt i taco-tallriken... Total utmattning.

Utan sömn natten mellan torsdag o fredag hade jag nu varit vaken sen kl 7, torsdag morgon. 40 timmar.

Nu är det helg... Idag ska jag bara ta det lugnt. Njuta av att vara ledig. För imorn är det jobb för Chiquita på Rigoletto o Park från morgon till kväll. Sen demas HTH från måndag till söndag nästa vecka. O-O-O-O-O-M jag kommer längta efter ledighet sen!

Something Right

Mars 4, 2008

"Now baby, i know i don't deserve the love you give me. But now i understand that. If you want me, i must be doing Something Right. I've got nothing left to prove and it's all because of you. So if you need me, and baby i'll make you feel alive. I know i must be doin'... doin' SOOOOMETHiiiiiiiNG RiiiiiiiiiiiGHT..."


Rix FM spelar Westlife's Something Right...
O jag kan inte låta bli att drömma mig tillbaka till sliriga fjällvägar. Alla dessa minnesvärda stunder med Rix-crewet i Caddyn o Berras.

It's because of you i feel so lifted. I've been lookin' at my life from higher ground...


Allsången på väg till Vip-middagen på Högis, jag ryser...

Those were the days!

MξLAN


IKEA-kasse med Vuxenpoäng?

Elin - en av mina äldsta vänner, ja faktiskt min Första riktiga Bästis - ska
G-I-F-T-A S-I-G!


Hon är precis som jag, 23. För snart 5 år sen fick jag veta att hon var gravid. 19 år kommer hon "Michan, jag ska bli mamma". Första-gradens chockskada! Men vad lycklig jag blev, glädjetårar, för hennes skull. Idag har Prinsessan Felicia hunnit bli 4 år... lika gammal som jag och Elin var när vi som nyinflyttade från stan lärde känna varandra på D-a-g-i-s!


Sen har vi Gina, min bästa vän sen språkresan på Malta -99. Under 3veckors tid bodde vi i samma värdfamilj. Jag var 14 och hade ett år kvar i högstadiet. Gina skulle börja gymnasiet. Vi hördes en del men sågs knappt. När Gina sen gjorde en "highschool-drop-off" och vi året därpå hamnade i samma klass i Bromma gymnasium var det inte längre en fråga om hur, var och när... vi träffades varje dag. Och vi älskade det!

Även Gina har nu en underbar dotter sedan 1,5 år tillbaka. Man börjar helt enkelt vänja sig vid tanken att ens vänner faktiskt skaffar barn. Men så nu när elin plötsligt dyker upp med nyheten:

"Michan, han har friat... jag ska gifta mig!!"


Smärre chock...igen! Att bli mamma är den absoluta definitionen av att bli vuxen. Vad är då att gifta sig? En IKEA-kasse full med vuxenpoäng?

Jag har inte ens träffat karln, jag har sett honom på bild. Men om Elin är lycklig... så är jag lycklig! Kan inte låta bli att torka en liten lyckotår även denna gång...

Det är bra konstigt vad tiden gör med en. Jag undrar dock var storken droppat min påse med vuxenpoäng? Ska ta o kika under sängen. Den kanske ligger där...bland mina MyLittlePony's o gosedjur...

MξLAN


Helg-äventyr

Mars 02, 2008

Den varmt efterlängtade premiären av Så Ska det låta...
i fredags uteblev på grund av spontant bio-besök. Men det var det värt! Underbart sällskap. Dessutom har jag nog inte varit på bio sen jag bodde i Nice...2005. "Vantage Point" var killarnas val - en amerikansk film med en touch av terrorism. Bad bitches get schmacked up.

På lördagen...
skulle Maria spela säsongens sista match (Duvbo vs Vendelsö) så det blev till att sitta i Hallonbergens idrottshall o kika på innebandy. Tyvärr slutade det i förlust, 6-5.

Sen på kvällen vankades det reunion hos Mary. Äntligen! Om... och Som jag har saknat mina sambos från fjällen. Visserligen har jag träffat Maria o Stefan flera gånger men Sandra... o alla Tillsammans. Det blev en lövbiff me pommes o bea (chicken for the chicken - sandreen), fruktsallad, glass o godis... massssssa godis!

Tillbaka till traditionen, gemensam Melodifestival - utan diverse skrällar denna gång. Linda Bengtzing o Charlotte Perelli vidare till final. Men om "ingen-vill-dunka-frida-gul-o-blå" kunde ta sig till final hade jag gärna sett Fronda i andra chansen. På nå vis...

Å så blev det film... o mys... o kärlek. Ingen Ariel-kväll som utlovat men vad gjorde det? När vi hade vår alldeles egna krabba StefanSebastian, han som stannade lite Fööör länge i "solen" ni vet... (vilken färg har brandbilen???) Sen blev det natt o vi skildes åt. Split happends! Men snart igen!

Från en ny tradition till en gammal...
Idag blev frukosten i soffan framför Vasa-loppet. Ingen pappa ute i spåret i år o ingen mela heller för den delen. Skulle visserligen aldrig falla mig in att ens tänka tanken... Men de stackars tusentals människor som faktiskt gjort det, som stakat sig fram Sälen-Mora 9 MIL idag...får nog inte mycket gjort i veckan. Jag menar: Vilken helvetesfärd de fick. Såg ut som hela bunten halkade runt i en pöl med snor. Lär inte finnas många fräscha armar i Dalarna nu. De som lyckas torka sig själva i arslet imorn är värda en hedersmedalj!

Själv tog jag en sväng på cykeln, ungefär ett vasalopp (delat på...9?) och körde lite styrka. Kände mig på tok för aktiv och dämpade ångesten med en snickers. Sssså ja!

Motivationen inför morgondagen är lika med noll...
Ska vara inne i stan på ett möte klockan 10, på ett nytt företag. Bara tanken ger mig magkatarr. Som det ser ut nu har jag redan 24 inbokade pass tom slutet av april, och mer blir det. No complain. Lika bra som sprattelfisken trivs i din mun anders, trivs jag med att ha fullt upp. Just nu känns det bara som om verkligheten fått ett försprång jag inte riktigt kommer ikapp... Men hey, det löser sig! sa hon som sket i vasken.

Lika bra att lägga benen på ryggen, för här blir inga barn gjorda...
MξLAN


RSS 2.0