Hotellnätter

Maj 29, 2008

Från Sundsvall till Sthlm...

I 4 veckor har jag levt som en nomad, förflyttat mig från stad till stad - i stort sett varje dag. Imorse lämnade vi Sundsvall som var sista stopp för Vårruset. För mig. Turnerandet sätter sina spår. Ont i delar av kroppen man inte ens visste fanns. Än så länge har det varit Enbart fysiskt. Men, jag vet... Sakta men säkert börjar det krypa i skinnet på en...

The posttraumatic event disorder.

Tomheten. Ensamheten. Inte längre en del av Teamet. Den totala definitionen av att återigen vara singular.

-----

Efter att ha jobbat på resande fot flertalet gånger vet jag precis vad som komma skall. Imorn är det tillbaka till  verkligheten. Då sitter jag återigen på kontoret. Det är inte det att jag inte vill. Det ska bli skönt att få vara hemma några veckor. Slippa leva i en rörig väska. Komma igång med träning. Hänga med polarna. Träffa familjen.

Men det här livet är en del av mig... Den del som skriker rakt ut i längtan efter att se sig om. Den rotlösa. Sällskapssjuka. Möjligheten att lära känna nya människor och vetskapen om att de alltid finns där. Bara någon dörr ifrån... Det krävs en Hel del för att orka men ger samtidigt Så mycket tillbaka.

Det är helt enkelt lite som när man tog studenten. Att tvingas sticka hål på den annars så självklara sociala bubblan man levt i den senaste tiden. 

-----

Nästa milstolpe blir midsommar. Känner en otrolig längtan efter att komma ut på landet, i skärgården. Att kunna andas. Att bara Vara. Och mest av allt... åka båt!

3 veckor kvar

Norrlandsnätter

Maj 27, 2008

Umeå...
Norrlandsnätter. Korta nätter. Ljusa nätter. Nästan som mitt på blanka dan. Funderar på att stanna här för gott.

Iaf tills myggen kommer...

MξLO

Lule o Finsk sommarsoppa

Jajemän...
är inte kapabel någonstans till att säga mer än att resan hit upp var en Ren Pers. Folk ligger nu deckade till höger o vänster...

-----

Resan påbörjades imorse då jag körde från kl 6 till halv 9 (paus gävle bro), sen 12 till halv 5. Totalt 7h körning. Framme i lule vid 17... Inte en endaste blund under den 11 timmar långa resan. 3 stopp pga tvångstankning med kombinerade kisspauser. Mat bestod av den picknick vi dratt med från stockholm. På vägen. Mackor, lite yoghurt o frukt... typ. Väl framme har ett skrovmål à la Gyllene Måsen gjort sitt. Samt ett par Pripps Pure.


Sen bidde det även partaj hos Jorma - vår finska kaffekokare. Han kan vara världens bästa kaffekokare. Även jordens bästa mästare på Finsk Sommarsoppa - vanligtvis vodka i en blommig tallrik men i detta fall - Koskenkorva med hallon i ett plastglas.

-----

Känner mig lagom redo att entra bädden... bävar smått inför en trög morgondag, meeeen... life is life.

Luleå, imorn kör vi!

Peace out!
MξLO

Mors Dag!

Maj 25, 2008 - Mors Dag

Luleå...
För 3år sen firade vi Fête des Maman i Frankrike. Vi låg på stranden i Cannes, körde springnota från solstolarna. Drack champagne och åt gott i Nice på CourSaleya. Hängde på pubar och drack oss skitfulla på öl och äckligt rödvin. Vi gjorde det Tillsammans!

Idag är vi 90 mil ifrån varandra men jag tänker minst lika mycket på dig.

Till min mamma...

"Jag är inte för kommersiella högtidsdagar - jag älskar dig varje dag!"

LY!

//dotra

Eurovision - Hola Belgrad

HEROGUD vilket fiasko

Jag kan ju ärligt medge att jag (uppenbarligen med alla andra svenskar o resten av europa) som vanligt trodde högre om Sverige än en 21a plats... Charlotte Perrelli i all ära, men nej. Hit men inte längre.

Har alltid haft en brinnande vilja att sälja skåne till danmark men nu vill jag inte ens det längre. Jag donerar det istället till ett land långt långt bort. Gärna till någon på andra sidan klotet, typ afrika... eller indiska oceanen. För inte ens de nordiska länderna hade stake nog att hålla norden-pakten o ge oss en fjuttig 12a... Att malta var de som gav Sverige en 12a förvånar mig inte. Redan 1999 när jag spenderade 3v där som fjorton-åring ansåg de blondiner ha samma status som en gudinna... på en piedestal.

-----

Kan trösta oss med att vi har jordens rakt upp och ner Bästa programledare - Christian Luuk. Tjejen som totalt bortgjorde sig o gav poäng till fel land... "Hon har druckit Gin&Tonic sen lunch, då blir det lite snurrigt".

Och en poängutdelare utan dess like. Björn gjorde det vi alla alltid velat göra men aldrig vågat - Drev skiten ur denna korrumperade pakt-lek. Med ett "Hola Belgrad" gav han Sverige en 12a. Helt jävla fantastiskt!

-----

Vad gäller spaniens bidrag vill jag inte ens tänka på vilka konsekvenser som komma skall. Jag ser sommar. Jag ser spaniens bidrag peppras ur alla möjliga högtalare. Jag ser en wannabe Ketchup Song. Men jag önskar - och innerligt Hoppas - att det är ett mardrömsscenario som förblir i mina tankar.

Vårens never-ending-melodifestival-kapitel är härmed avslutat. Istället blickar vi framåt... Mot en FULL(fart-framåt-håll-tätt-bakåt)SPÄCKAD fotbollssommar.... Here we go.

Bara för ATT

Maj 24, 2008

Stockholm...

Jag sätter en krumelur här bara för att jag känner att jag borde... att jag måste...

Har varit sjukt dålig på att uppdatera bloggen senaste tiden. I know! Jag har dock särskilt goda anledningar till varför det inte blitt av.

1) GPSen - som alltid. Den lurar oss på villovägar och subtraherar fritiden med minst en timma per dag. Dvs när man är ute på turné och äntligen når hotellet finns det Pretty många andra saker som lockar mer än att slå på datorn. Läs: Dusch! Läs: Mat! Läs: MASSAGE-STOL. För en sån fanns det på hotellet i Gävle... Som jag råkade paxa i en halvtimme timme. Skönt.

2) Vädret - en ledig helg. Välja att sitta inne o blogga mellan tvättarna (ser inget på skärmen om jag sitter ute) eller ligga ute i solen o svettas som en gris? Det sistnämda tack. Fair enough.

3) Det känns för närvarande som mitt huvud är omgivet av en gigantisk betonghjälm. Det dunkar i hela bakhuvet... Om det nu kan räknas som godkänt bortfall...

Imorgon - Arla - påbörjas lastbilsfärden upp till Luleå. Hoppas på att komma iväg runt 6-tiden så vi kommer upp lagom till middag...

O denna vecka ska jag packa i en Något mindre väska. Åtminstonde en som Faktiskt går att bära med sig. Det är planen.

Hörs i Norrland.

O förresten, imorgon är det Mors Dag!

Fäboda

Maj 20, 2008

På väg från Norrköping till Västerås...

Som vanligt när man snirklar runt i Sveriges alla skrymslen och vrår dyker en hel del - mer eller mindre - lustiga ortnamn upp. Idag var det en viss håla som lade sig på minnet. Fäboda. Inte det minsta frivilligt var det den gamla rullen om falukorvsjäntan som plötsligt penetrerade hjärnsubstansen. Tack... eller så inte.

Imorn lämnar vi staden som rimmar på Sås för ett Gävla Gävle. Må bocken brinna i lustens eldar...

Bonne nuit!

MξLAN


Verum/Vårruset

Maj 19/20, 2008

Norrköping...

Om det inte hade varit så att jag för ganska precis EN VECKA SEN... snurrat nästintill en timme i denna stad på min väg mellan södertälje och karlskrona hade jag förmodligen snurrat så många varv idag att jorden fallit ur sin bana...

För inte funkade GPSen idag heller. Trots ny bil (lastbil) och ny GPS. Jag har troligtvis kört på varenda väg i denna stad nu. Skulle nästintill kunna utlysa mig själv som hitta.se's egen Nkpg-navigator. Hur du än knappar o knökar spelar det ingen roll. Det går inget annat än troll... i detta djävulens påfynd.

Har iaf avverkat första dagen på nya turnén - Vårruset. Under de kommande två veckorna skall resterande städer i svea betas av. Nordligare breddgrader. Aningen kallare än blekinge/skåne/halland... Verkar vara ett störtskönt gäng. Kommer bli grymt.

Som om jag inte kände mig hurtig Nog... under DeWalt-turnén som faktiskt (tro det eller ej) var ute o kutade 3 ggr.. Under kvällens middag utlyste Vårruset Crew kollektiv löpning imorgon - så fort vi kommer till Västerås. 30 minuter. Basta.

Det här gänget verkar vara en bunt energi-stinna vidriga hurtbullar. Nästan så jag spyr av bara tanken på den mjölksyra jag kommer tvingas dra på mig för att hålla deras tempo...

Nedra osis att jag aldrig packade ner löpartightsen i denna omgång packning....

NOT

-----

Imorn kommer mary dinkelhoppehr och joinar turnén. Blir alldeles lagom. Det känns liksom inte helt hundra utan sin andra turnéhalva...

Kalle Krona

Maj 12, 2008 - Karlskrona

Kalle Krona
Så jävulskt trött säger jag ba. Ba var ordet.

Spenderat dagen i ett snorkallt o blåsigt industriområde vid namn Weda (rimmar o-lustigt nog på... ja, Leda), i Södertälje.

Resterande timmar (typ sju stycken) framför ratten i min X No Limit (döpt bilen har jag gjort också, i ren tristess, samt för att det inte ska vara så jävulskt svårt att komma ihåg reg-plåten varje gång ett parkeringstillstånd skall skrivas) på E22an till Karlskrona.

Vill likna mig själv vid en djupfryst g r ö n s a k. Typ en påse thaiwok från findus... Fancy.

Längsta sträckan avklarad. Och detta utan en enda krockad älg.

För trött. Somnar på den. Hörs.

MξLO

Sommar sommar sommar

Maj 8, 2008

Footprint Västerås
rimmar på gås.

Anlände vid 16:30. Fick på oss löpartightsen jag o myran mary. Blev en halvtimmes-runda.

Flås.


Vid åtta, när vi gick till ica o köpte middag var det fortfarande Så ljust. Och Så varmt. Redig bonnbränna för närvarande. Orka jobba bort den i helgen? Säger som ronny o ragge:

OOOOOAH DET ÄR SOMMAR!


~M~

Örebrouuuuu

Maj 7, 2008

Örebro - Pennybridge
and i'm still alive

Ja, ungefär så...

MξLO

Gbg goes Skövde

Maj 6, 2008

Skövde
Ursäkta språket men vilket RÅTTHÅL denna stad är. Jag var trött på den innan jag ens kom hit. Jag säger det utan minsta betänksamhet. Aningen bitter och måttligt trött.

Första eventdagen - Göteborg - gick fint. Trots att vi lämnade hotellet redan innan 7 och kunde vinka adjö till staden Glenn först efter 17 så har det runnit undan.

Har kommit till insikt i att:
 
- Jag nästan är händig. Jag kan hantera en screwdriver.
Då menar jag inte en sån som man häller i sig på 2 röda när man cashar in en praktfylla utan en sån man faktiskt har i verktygslådan. Fröken Handyman.

- Jag hatar GPS. Jag hatar GPS. JAG HATAR GPS. Punkt.
Biltur gbg-skövde bör ta 1h45, förmodligen inte ens det. GPS-slynan lurade ut oss på villovägar jag inte ens visste fanns. Det tog oss 3h... 3 TIMMAR... att nå hotellet.

- Bortsett från Erik som faktiskt orkat pallra sig över till hotellet ikväll med en pastarätt, en banan och en capri-sonne är Skövde en riktig håla.

- Jag inte har den blekaste vad Oxfilé heter på engelska... hjälp någon?

Men jag gillar hotell. Sängen är skön. Internet fungerar utmärkt. Time to sleep. Natti

DeWalt: Gbg dag ½

Maj 5, 2008 - Göteborg

Maria ligger bredvid mig och sover sött. Jag borde seriöst göra detsamma.
Egentligen typ helst redan igår. Men jag kan bara inte. Inte utan att sammanfatta det kolossalt katastrofala dygn som gått.

-----

Finns det hjärterum så finns det stjärterum.
Det började egentligen redan igår då jag efter att ha träffat sandy (burnat 2h på en varsin latte och en fet morotskaka under ivrigt uppdaterande om livet), entrade Casa Johan. Kan väl säga att det inte direkt var någon dröm... snarare som att kliva rätt in i 1945-talets Hiroshima.

Utbytte några meningar men insåg snart att mat var det enda alternativet för att leva vidare till morgondagen. Blev en smarrig, aningen flottig kycklingmacka på Tintin's.

Tacksam att slippa ta morgontåget till Gbg dagen efter drog jag mitt strå till stacken och vevade runt med diskborsten till tonerna av Daughtry. Två trötta mös till det med film innan john blund bjöd in till drömmarnas land...

-----

Så idag. Börjar bra. Med endast en kopp thé i magen möter jag upp Maria vid Centralstation vid 9. Tar oss ut till Mölndal där vi har vår utbildning inför DeWalt's Nano Tour som påbörjas imorgon. Allt går fint fram till lunchen då köttfärssåsen tar slut mitt framför näsan på oss.

Får nöja oss med nåra sketna spagettistrån, en halv bakad potatis o en fjuttig majskolv.

Blir tilldelade våra färdmedel (varsin gigantisk dunderklump fylld med tools - inget att fickparka med!) o beger oss ut mot Hisingen. Meningen är här att vi ska åka i en Caravan för att ingen ska tappa bort sig. Jag ser hur de andra svänger ut på motorvägen innan jag ens lämnat parkeringen.

Med guidning via telefon hittar jag till slut rätt och hinner ikapp.

Bilar packas ur. Trailer fälls ut. Upprigg o nerplock (allt självklart bara för att TESTA inför morgondagen) beräknas vara klart till 4. Vi beger oss mot hotellet lång efter att klockan slagit 5. För att inte råka ut för samma missöde som på vägen till upprigget tvingas jag, sist i ledet, köra mot gult plus moms vid varenda trafikljus.

Jag hävdar fortfarande att det aldrig var rött. Snarare 4 nyanser av Rosa.

Väl vid hotellet får vi naturligtvis inte parkera bilarna på parkeringen utan tvingas krångla oss in ett pisstrångt, flytande P-hus. P-Arken som det så fyndigt heter. Maria o jag bestämmer oss fort som fasiken att "Vi är ett team, vi gör det här tillsammans! Vill inte repa lacken o definitivt inte köra en cabbad minivan resten av turnén".

Kommer tillbaka - TYP 8 MINUTER SENARE- varvid vi finner en P-bot på bil numero 2. Som om inte det vore nog, den är skriven en tid som inte ens varit ännu.

Förstår bara inte hur folk kan leva med sig själva när deras livsuppgift är att förstöra för andra. Gör som Uggla o nynnar med i låten om de blå... Pissfittor!

En deliciös middag o lite rötjut tillsammans med hela DeWalt-crewet förbättrar dagen något. Kvällen avslutas tillsammans med Johan o hans vän Pontus Pilates. Min väska har nämligen stått där. Hos johan. Hela dagen. När jag som mest velat ha den.

Solsvettig och äcklig ligger jag nu i sängen o väntar på att gryningen skall bli dag. Om 5h jobbar jag igen... Men jag e int bitter!

Alla heter Glenn i Göteborg...

MξLAN


ps bilder finns att ses i marias blogg för den som känner sig manad:


http://myranmary.blogg.se/1210019928_dag_1__gteborg.html

På Spåret

Skövde goes Herrljunga...
Lämnar precis staden. Om cirka 50 timmar är jag här igen.

Grön
Att mitt ansikte lyser som en neongrön discoskylt när jag åker tåg är ingen nyhet. Min tidiga karriär som ballerina gav mig inte bara ett alldeles extraordinärt balanssinne, jag fick en helvetisk åksjuka på köpet. Själva illamåendet ser jag inte som något större problem. Jag har med mig en karta Calma (åksjuketuggummi). Men att det inte alls passar min nuvarande - orange/guldiga - hårfärg... Dagens I-landsproblem.

Hey, jag tar tillbaka. Jag matchar vårgrönskan bättre än någon annan. Dagens i-lands-hit.

En timme kvar
Två avverkade. Jag är på G. Väl framme väntar en fika med alltid lika goa Sandrisen. En tjej jag mötte under min tid i Nice, Frankrike. OM! jag längtar...

Det är det som är så himla gött med Sverige. Vilken stad man än kommer till finns det alltid någon som står där med öppna armar...

Sthlm-Gbg, 1 klass

Maj 04, 2008 - Katrineholm

Tåget har lämnat Sthlms Central. På väg mot Göteborg. Och jag sitter på det...
När man heter Michaela, är universums största tidsoptimist och ordet kaos är en lika självklar del av vardagen som att vi alla någon gång föds och dör, så tar man helt enkelt inte en sån sak för givet.

-----

Imorse ringde klockan vid halv 9. Första gången.
Sen ringde den igen vid 9. Eftersom jag hade lite packning kvar att fixa samt en hårtvätt så gäller det att komma upp i tid. Så när pappa kom in vid halv 10 o frågade om jag inte borde vara uppe så fanns inget annat alternativ än att bokstavligen kasta mig in i duschen.

Trots att jag hade god tid på mig när jag nådde pendeltågsstationen blev tiden än en gång ett problem. Kön till spärren var längre än kinesiska muren. Vafan.

Sms'ade in för tågbiljett och väntade tålmodigt. Jag brukar vanligtvis inte vara den stressade personen trots mina uppenbara tidsuppfattningsproblem men när spärrvakten avverkade ungefär en passerade på 2 minuter blev oron att hinna påtaglig.

Tåget kom. Jag kastade väskan under spärren och hoppade över. Det kunde ha blivit ett mardrömsscenario. En tjej som fastnar i spärr-mojängen och faller handlöst. Tighta byxor som spricker...

-----

Första vagnen. Första klass. Som sagt, jag sitter på tåget. Jag hann. Gratis fikabuffé. Internet ingår. Plats med bord. Skulle tåget spåra ur blir jag förmodligen den första att sitta som en smälld fluga mot förardörren. 

Meeeen... Känns som att den tanken är RÄTT långt borta. Första klass. Fint som snus.

Blir en kaffe... på den!


Back from Upsala (4th time)

Maj 2, 2008

Från Uppsala till Stockholm. Från Munkgatan till Frejgatan.

Yep, i'm back in town. Efter en solig o fartfylld valborgsvecka i Upsala, som jag nästan (utan att ljuga) vågar kalla recovery-trip. För det är precis vad det är... att umgås med farmor i dagarna 3.

Ombonad på högsta nivå. Jag menar citronvatten på sängen, eftermiddags-whirre o chirre, samtliga lagade måltider. Det är definitivt inte varje kväll man ligger i sängen innan klockan 23 o verkligen BER, på sina bara lakan, att farmor ska släcka lampan o stänga dörren så man hinner tragla sig igenom 2 sidor lektyr innan ögonen går i kors. Innan john blund hälsar en välkommen in i dimman. Den nyktra dimman. För det är sånt som bara händer i sagorna. Och hos farmor.

Gimmie one day. En dag. Låt mig insupa lite av de stockholmska avgaserna och harmonisera med den stressade atmosfären så är jag game. Back on track.

För jag har bara ikväll att låtsas som ingenting...
Imorgon är det återigen Någonting. Tillbaka till verkligenheten. Dags att ställa klockan. Tvätta. Ladda ny packning. På söndag bär det av till Göteborg. Dags att påbörja ett 2 veckor långt kretslopp i Sveas nedre regioner.

Jag säger det alla Screamfantaster farar: I'll be back!

Nu vill jag bara njuta av mitt vin, mitt orange'a hår och ljudet från Linguini's glada gäster...

MξLO


PS 1 Hörde jag någon säga Fredag? DS 1
PS 2 Hörde jag spraaak, i min mun? Japp, det var de nya torkade tunnbrödrullechipsen! Smarriga as hell. Try it out! DS 2

G'dnight


RSS 2.0