Självdistans?

Eftersom jag inte är totalt självdistansbefriad - bara aningen värdelös - så är jag mig inte helt främmande för tanken att ta tillfället i akt och dra en rolig vits.

-----

En gråhårig dam möter en rödhårig dam. Smått avundsjuk kläcker hon ur sig:

"Det ser ut som du har eld i håret"


"Säger du som bara har askan kvar..."


-----

Eller nåt...

ORANGE

PRECIS! den färg jag önskade mig...


Rätt upp i krysset ba

F**K

Kuggfråga

Har en tendens att prova på alla de produkter jag på något sätt jobbar med. Tex har jag under veckan levt på Chiquita Smoothie.

Och så var det den här hårfärgen...
När man lever med ett hår mer eller mindre ner till asset så känns det inte Helt tillförlitligt att leka med det på vilka sätt som helst. Därför brukar jag låta frissan fixa det mesta (klippning, på sin höjd slingning).

Självklart har även jag dock lyckats göra mina tabbar genom åren. Försökt slinga mig hemma vilket resulterade i Orange. Försökt färga håret vilket ledde till... ja, just Orange.

Hur jag än gör, vilken färg jag än väljer så verkar det bli orange. Va jävla fult!

Nu råkar det händelsevis vara så att jag i skrivande stund Färgar Håret...
Det var väl en dag där, när jag sålde lite dåligt o fick ett infall att köpa o testa, öka upp försäljningen lite ni vet. Folk ska alltid vara så nojiga för allt, frågar gärna två gånger extra om det är Svårt, om de kanske trots allt borde gå till frissan iaf. Min mest använda fras har varit:

"Droppfri crème. Det krävs en idiot för att misslyckas"


Man skulle nu kunna säga att det inte riktigt går som tänkt... typ inte Alls. Vet faktiskt inte om det kan bli så mkt värre än det är nu så frågan är:

OM... jag ska skölja ur det NU (redan låtit d sitta i EN TIMMA för länge) eller om jag ska hoppas in i det sista och låta det sitta kvar tills det - i värsta fall - ramlar av.

Kuggfråga...på Den!?

Daughtry

Chris Daughtry...
Stjärnskottet som under American Idol 2006 tog Bush-landets befolkning med storm. Han placerade sig - tro det eller ej - på en fjärdeplats. Men redan i november samma år toppade pinnfärska rockgruppen Daughtry's album (med samma namn) Billboard-listan 2 veckor på raken... och slog därmed ut årets idolvinnare - Taylor.

O inte bara USA, han är stor världen över. Man kan inget annat än älska det han gör. Först kom Home. Nu senast Over You. Jag ska inte ge honom all cred. Han är ju faktiskt en av 5... men Vilken Röst den karln Har!

Kan tipsa om en låt som inte börjat spelas i Svea än, åtminstonde inte på radio.
Feels Like Tonight.

You're gonna love it!
MξLAN

Brutalt jävla enkelt

Att det ska vara så brutalt jävla enkelt. Att ta sitt liv. Det är fruktansvärt.

En vän ringde imorse: "Slå på tv4!" sa hon. Jag gjorde så, och blev sittande en bra stund.

Nyhetsmorgon webtv:
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.393984&renderingdepartment=2.757

-----

"Antalet internetsidor med uppmaningar till självmord, råd och konkreta tips har ökat de senaste åren. Här finns forum där självmordsbenägna kan chatta med varandra och sidor där självmord presenteras som en naturlig lösning för den som befinner sig i livskris."



Källa: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1167291.svd

Läste just detta i en artikel från SvD's hemsida.

-----

Att programmet på tv imorse samt artikeln (från en av sveriges mest lästa morgontidning's nätupplaga) händelsevis råkade handla om en VÄN förmildrade inte direkt omständigheterna. Det är ka-ta-stro-falt hur lätt det är att komma åt recept på självmordscocktails.

Sen att De människor, som skickar ut (vare sig det är recept eller rent av pillren i sig) eller De som är så Fundamentalt Totalt Imbicilla att de peppar en människa att beröva sitt eget liv - inte på någon som helst grund kan åtalas, är inget annat än skandal.
Det är ju för fan Dödshjälp... Big time.

Visst. rättsamhället är inte helt korrekt stöpt - inte någonstans - men att de kan låta något sånt här slippra genom systemet, som sand mellan fingrarna... Någonting är väldigt FEL!

Dags att ta sig en tankeställare?

~Vila i frid~

MξLO

"Melaaaa"

Marys hemmagjorda RAP

"Mela min Mela"

mela min mela,
dags att börja kela,
eller ska vi rita,
bananer från chiquita,
mango, ananas och jordgubb,
slukar vi på rubb och stubb.
hej svej,
en kul grej,
att åka på turné,
och komma rätt på sné,
mela gillar snus,
jag tycker det är bus.
bättre med choklad,
för då blir man glad.
hohooh

~080423~


Vet inte vad jag ska säga?! Hon är sjuk... en gnutta arbetsskadad... och SÅ skön!

AJ LAV JO! Big time

BittenSmaigel


Höjden av Facebook

Det var en gång en internetsida...
ett såkallat community, som hette Facebook. En sida som skapades i syfte att samla jordens alla sociala missfoster på en och samma plats.


Jo men, HEJ!


-----


Alla har hört talas om Facebook. Har du på något vis lyckats undgå detta fenomen innebär det troligtvis att du aldrig surfat på internet, kanske rent av inte ens vet vad det är... Med all sannolikhet läser du iaf Inte min blogg.

Alternativt att du är född Igår... på en annan planet. Eller att du drabbats av total-defekta sinnen, såsom blind döv o stum...

-----

Olika människor blir medlemmar här av olika skäl.


*Du loggar in...


1 -
En gång i månaden, förmodligen mer sällan än så.
2 - Någon gång i veckan, två på sin höjd.
3 - Dagligen
4 - Förmodligen ett par gånger om dan (inget bättre för dig... på jobbet).

5 - Det första du tänker på när du vaknar, det sista du tänker på innan du somnar (o drömmer om på natten)... Du helt enkelt andas Facebook!

6 - Du bojkottar FB (för att det är en modefluga du "inte vill kännas vid").

#Din friendslist består av...


1 - Dina närmaste vänner, ungefär 3 stycken.

2 - Kring hundratalet.

3 - På en höft... mellan två- och fyrahundra.

4 - Antalet i din friendslist ökar i samma takt som du byter underkläder, upphöjt till 2.

5 - 500 PLUS (helst 1000 eller mer, annars skäms du och kategoriseras som en total social katastrof).

6 - Vad är friendslist? Vad är adda?

¤ När du går online har du...


1 - En oaccepterad friend-request, från din mamma. 3 olästa meddelanden, från din mamma (som undrar varför du inte vill bli vän med henne - alla skickade föregående år) samt ett inlägg på wall'en (inte från din mamma, hon kan inte skriva där förrens du accepterat henne som vän!) från en gammal klasskompis "Hej, vad gör du nu för tiden? Allt bra? Kram"


2 - Något meddelande som du svarar på under minuten, en ny vänner-förfrågning samt att du blivit requestad att joina de nya grupperna "Vi som älskar Björn Gustafsson" "Eurovision Song Contest - Bulgaria - Here i Come" och "Rent mjöl i påsen... eller var det kola?"


3 - Ett o annat mess på wall'en att besvara, meddelanden som blinkar i inkorgen, förmodligen något upcoming event och en grupp att joina. Du har fått en drink från en av dina "Top Friends" och några underhållande klipp från youtube på din Funwall. Du inser att du måste göra något viktigare och loggar ut, du kan ju svara imorn, när du ändå loggar in.


4 - Sjuttielva nya funwall- och superwall meddelanden, i klass med spam. Du har en rad nya inlägg på wall'en mestadels från folk du såg senast på fikarasten, men även från vänner på andra sidan jorden. Några meddelanden från ditt girls-Crew som mer än gärna delar med sig av hur lunchdejten gick, trots att ni snart tar det över telefon. Erbjudanden om applikationer såsom "Click Yes or No", "Which Sex n the City-character are you" "Hot or Not" (den ena bättre än den andra) dimper ner i en speed av 180 och får dig att vomera i närmaste papperskorg. Efter det stoppar du i dig den virituella chokladkakan som din lillebror skickat till dig med texten "Tjock o kladdig...som du asså". Sånt som bara brorsor vågar häva ur sig, för inte skulle en vän säga något sånt.. Eller...Vem vare som skickade?


5 - Inte en enda vännerförfrågning! Näe, för det enda du gör om dagarna är att leta nya människor (helst helt random) att terrorisera genom att poke'a, skicka konstiga meddelanden till och adda som vänner. Förmodligen inte en enda wallpost (eftersom det är sånt som riktiga vänner skickar) men inkorgen har du proppfull - med meddelanden från folk som undrar vem du egentligen är!!! Dessutom några erbjudanden från skumma grupper och event som "Swingersparty på jannes loft" o "Fanta - erotiska frukter", för någon riktig sexuell tillfredställelse har du inte tid med.


Eftersom Facebook mer eller mindre tar upp All din vakna tid, hinner du heller inte äta. Möjligtvis slurpar du i dig en virituell ris-klump som du knådat ihop i Sushi Go Round... Men bara för att fira att du lyckats adda 50 nya FB-vänner... på en o samma dag!

Din überlånga vännerlista består till 30% av svenska B-kändisar som antingen är likadana som du eller bara inte har mage att neka ett besatt fan. Kort och gott, Ingen... hinner hålla samma takt som du. Face the fact!


6 - Online? Vafasiken... nytt ord, igen. Orkar inte hämta lexikonet ännu en gång utan hoppas innerligt att det betyder vad du tror. Att det är den nya färjan som tar dig till Mariehamn... Systerskeppet till Silja Line.


Vårskrik

April 21, 2008

Skulle egentligen åkt in till kontoret...
o jobbat ett par timmar nu på eftermiddagen men fick samtal att de blitt fast på mässan o att de inte skulle hinna tillbaka till kontoret idag för att allt tog så mycket längre tid än planerat (what a surprise!). Men hey, ingen är gladare för det än jag! Möjligtvis hunden då...

För jag fick mig en lång skön 1h-promenad...
med Kayo (hon bajsade 3!!! gånger) och jag köpte mig en glass o en Brämhults morotsjuice (som jag saknat sååå mycket då det vart dåligt på den gotlänska morotsfronten lately)...
Så nu sitter jag ute i solen, på baksidan o svettas i mjukisbyxor o linne med en tröja på huvudet (för att öht kunna se vad det står på datorskärmen)...

Solen skiner. Knopparna brister. Himlen är blå så långt ögat kan nå. Och det är varmt.
Jag gör som Ronja Rövardotter och brister ut i en galet vårskrik...

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Äntligen!

Fruktansvärt osportsligt...

...och barnsligt
är det att skrika fula ord när det blir baklängesmål och kasta ruttna glåpägg på domaren. Att stå i vägen för folk med flit och lägga krokben för motståndarna när de går förbi är illa det också. Särskilt fjantigt är det att ge onda ögat till de som håller på fel lag - då uttrycket "om blickar kunde döda" uppenbarligen inte ger någon som Helst utdelning...

Jag vet! Men jag kan bara inte låta bli...


Jag må vara en god vinnare. Jag lägger gärna locket på skryt-kastrullen och tycker nästan lite synd om förlorarna - när jag SJÄLV går som vinnare ur fejden. Men när jag händelsevis SJÄLV råkar vara en av dom... 

Jävlar-i-mamma, då är det krig! Då är alla knep tillåtna. Fy fan vad jag hatar att förlora!!!

-----

Som ni kanske förstår har jag spenderat denna lediga solskens-söndag (första på väldigt länge, tror jag) till största delen i innebandyhallen.

Dagen har genomsyrats av Mitt I-cupens semifinaler. Första match var Hawks vs Spiders, p93-serien. Vi torskade...

Sen tog jag sällskap med Mary dinkelhopp till viksjö för att se 89'ornas kamp om en plats i finalen. Hawks vs AIK. Då Marias pojkvän spelar i AIK vart det inte bara en kamp på plan, så även på läktaren. Till min förtjusning var det dock jag som fick glädje-tjuta mest.
Hawks vann med 6-5.

-----

Eftersom min sushi-restaurang går lite knackigt för tillfället (o maria har suttit klistrad som ett frimärke framför spelet ett par dar redan) känns det inte mer än rätt att jag får gå in i en ny vecka med åtminstonde lite vinnar-glädje i baken...

Hawks in my heart
MξLO

Sushi Go Round

Sushi go round - min nya hangup!

Dataspelsberoende, here i come! Läskigt hur tiden springer iväg. Har nu suttit med evighetsspelet som vägrar släppa vidare mig till nästa nivå... i timmar! Pinsamt hur lätt det är att bli en datanörd.

Går ut på att Du sköter din egna sushirestaurang och tillagar sushi med hjälp av räkor, lax, unagi o en himla massa liiiiis. O näl liset tal slut måste du linga o beställa mel...

Tycks inte vardagen vara tillräckligt stressig är detta ett måste. Try it out!

http://www.miniclip.com/games/sushi-go-round/en/

"Detta spel kan skada din hälsa allvarligt och är beroendeframkallande"

Lucky Luke

Hur fet är chansen att 2 av ens vänner vinner 1000kr var på samma dag?

Uppenbarligen inte så liten...
eftersom både Suss o Lollo idag blitt uppringda av Stinsen och fått veta att de är en av 10 lyckliga vinnare att kamma hem en LAX var!

SMS-tävlingen KUBEN på norrmalmstorg/sergelstorg... Ja, ibland gör man rätt i att ringa in sina vänner. O ibland har man flax att vända kappan efter turens vindar.

Så, se nu till att inte missa chansen att vara den som vinner en lunch av mig på fredag.  Ba köpa lite hårfärg... eller mycket

H&M HAMNGATAN - BE THERE!

STORT GRATTIS till de båda!
MξLO


Tripp trapp trull... Hela Häcken Full

April 16, 2008

Trodde botten på tråk-träsket var nådd...
efter de 6 dagarna på torgen med kuben... men att vara entrévärdinna - iklädd en knallröd piccolo-outfit med en ugly-as-hell-hatt - på ett tomt shoppingcenter (nämner inga namn! men rimmar på prinsen...TYP) e fan som att prostituera sig långsamt...


Just nu assisterar jag 2 produktionsledare och 2 och en halv projektledare på Rail-kontoret. Samt att jag blivit tillfrågad om jag har lust att ta på mig att hjälpa till med att rekrytera personal inför en del kommande projekt... O så har vi demoaktivitet Garnier på HM Hamngatan på fredag (kom o köp för fan! den som köper flest hårfärger bjuder jag på lunch! Någon gång i framtiden... när tid finns!) och GastroNordMässan för Chiquita.

Fick veta idag att jag blir satt som teamledare på mässan, vilket jag ser fram emot med glädje och spänning!!

Imorn väntar tripp till Uppsala för att hämta hem nåra bilar, en utbildning inför kommande projekt samt eftermiddag/kväll som prostituerad - entrévärdinna menar jag!

O så ringde de från ytterligare ett eventföretag och frågade när vi kunde ses. Har anmält intresse för en eventturné runt om i Svea Rike som ligger i början/mitten av maj... Håller tummarna långt från arslet tills beslutet är definitivt!

Undrar hur man bäst friterar sin hjärna - i olja eller smör...?


Ja, SÅ HAJJ var man på det där med moppar... Måste rätta mig efter tidigare inlägg. Kopplingen sitter visserligen också fram men det var Växla han sa... Växeln sitter fram, därför sitter fotstöden också fram.. eumm... på den! igen

Öhh... Sa jag att hjärnan var överhettad?????


A little too much

April 15, 2008

Fast klockan har hunnit slå över till 16e... jag vet!
Hur jag än vänder och vrider mig i sängen kan jag inte varva ner. Min hjärna kokar. Tankarna snurrar i en hastighet av 22. 22 VAD vet jag inte, men typ... ungefär så.

Enckasson hjälpte mig härom veckan att koppla in trådlösa bredbandet och jag njuter till fullo. Ligga nerbäddad i sängen med en varm dator på magen är inte fy skam. Får tacka mor min för det. Modemet asså.

Aa, så var det bara 14 dagar kvar till ledighet...
Allt är himla rörigt just nu. Från ett ställe till ett annat, fram o tillbaka, hit o dit. 2 jobbpass om dagen, utbildningar... Kontor, butik, demo, mässa... Just nu längtar jag lika mycket till valborg (då jag tatt mig 3 dagar off duty) som jag gjorde till min 18årsdag... från dagen då jag fyllde 17!

Valborg... som för övrigt kommer spenderas i Upsala, hos farmor och i många glada vänners lag. OOOM jag kommer vara värd en dagsfylla då! Rätt in i dimman bara.

Hade jag haft den där fjärrkontrollen som Adam Sandler har i filmen Click, hade nog INTE de kommande två veckorna gått i multirapido... Eller... JO!

PuZZZZzzzzzzzzzzzzzz......

//MξLO

Förresten mamsen - för att undvika diverse överraskning - jag tänkte nog köra en sleep-over torsd-fred, om det går för sig?!

Anderzzz

"Anderzzz, lissna.... WHATUP"

Fasen också... Vit polo... på den!?

RääcerMelker

Så efter 20år i förortens grädda har nu Mamma flyttat tillbaka till Vasastan. Hur tjusigt o mysigt som helst. Jag och sussi åkte dit i fredags för att inviga lyan med lite vin o ett gott snack.

Dock står min cykel fortfarande kvar på Rotbacken. Min Rääcer-Melker, som jag har för avsikt att hämta under dagen och eftersom jag jobbar ikväll så innebär "under dagen" typ ganska precis Nu.

Känns måttligt peppande när jag hör hur regnet drip-dropar ner utanför fönstret...


Moppe & Byxmyndig

April 14, 2008

Kändes jäääävligt lustigt att vinka av lillebror idag... när han med ett brummmmmm drog gasen i max o piiiiiiiiuuuuu försvann...
Att han en halvtimme senare var hemma igen med ett punkterat bakdäck och därmed fick Gå till skolan på sin 15-årsdag, istället för att kräma dit på moppen... ja... lilla hjärtat, det är inte lätt när det är svårt! Men gud vad du har blitt STOR...

Det är heller inte lätt alla gånger att vara storasyster. Som när 8 år yngre lillebror plötsligt är ett huvud längre än en själv. Eller som idag, när lillebror plötsligt har en egen moppe och nu på fullaste allvar kan köra runt på gator o torg, LAGLIGT!

Jag har aldrig varit en moppetjej. Jag gick direkt på övningskörning av Bil... o tog körkort vid 18. Jag provkörde iofs en gång under tonåren, historien är kort: Jag körde in i ett staket efter 10meter...

Så när han, för några dar sen stolt visade upp sin nyinköpta moppe (ja det gäller att vara ute i god tid!) kunde jag inte hålla mig från att provsitta vrålåket. Dock undrade jag varför det inte fanns några fotstöd där bak, kändes som att det kunde vara soft att kunna ha fötterna bakåt istället för framåt? Med en lillebror-till-storasyster-"jag älskar dig för att du är min syster, inte för att du är smart"-blick sa han:

-Men... ååå... klart fotstöden sitter fram, kopplingen sitter ju där fram!
-Men... ååå vadå... paus... VADDÅ??? Har den en koppling???
Suck: -Eh, JA!


Han gav mig en snabblektion i koppling o gas o broms o gud vet vad... Jag fattade NADA och bestämde mig snabbt för att jag klarat mig bra utan att köra moppe i 23 år, och tänker fortsätta att klara mig bra utan det. Tacka vet jag bilar...

Igår fyllde Kayo vovsan 12, idag blir Marc byxmyndig. Frågan är nu om man ska gömma undan kodomerna, eller om det kanske är bäst att låta dom ligga framme? STORT GRATTIS!


Kramar o Kärlek
Storasyster


You say Lunch - I say Hallelulja Moment!

Qualitytime. Sussi o jag på bänken. Solen skiner. En stark doft av vår...
Konversation. Just en sån där - om allt mellan himmel och jord - som bara existerar väninnor emellan. Och här någonstans, när jag vänder mig bort, sker något som inte sker varje dag. Som vanligtvis inte händer Över Huvud Taget. Min blick möts av en annan... 

Och det är inte vilken blick som helst. It's THE Blick...
tillhörande en "långt-blont-lockigt-hår", ett av sveriges just nu kanske hetaste subjects. Mina ord byts mot plötslig tystnad och en rad ofrivilliga äuäuäuäuöööhhhhhh - läten - och inte Helt otippat sätter jag milkshaken i halsen...

Att sen få köra hem med kvällssolen kittlandes i nacken - i en sprillans ny (stinsen-stripad) Hyundai i30 automat - couldn't end the day in a better way...

Thank God It's Friday!
MξLAN



- sa jag att det var Björn Gustafsson..? :)

En kanske inte helt vanlig dag på Norrmalmstorg

April 4, 2008

Norrmalms Torg...
är en bra plats att jobba på. Inte bara för att solen skiner, det passerar en hiskelig summa folk också.

Kända som okända. Har under de två gångna dagarna träffat på minst ett 30-tal personer som jag delar någon form av historia med. Idag, lagom till lunch, dök Sussi förbi. Avnjöt en burgare o en jordgubbsmilkshake på en bänk i solen i glada vänners lag...

-----

Jobbar alltså just nu med ett Stinsen-projekt. Köpcentrat har nyligen öppnat 30 nya butiker och jag, tillsammans med jordens sötaste Anna o random kille spenderar nu dagarna, iklädda blåställ o röd toppluva, vid en 3x3 meter stor kub på Norrmalmstorg, för att uppmärksamma folk om detta.

-----

Kom förbi! Ta en titt i kuben och var med och tävla om presentkort, värda 10'000 kronor...
...eller varför inte bara för att skåda vår snygga outfit!

MξLAN

Italiano

Uno Due Tre Quattro Cinque Sei Sette Otto Nove Dieci...
Bestämde mig igår, spontant, för att jag ska lära mig italienska. Min första milstolpe blev att lära mig räkna till 10, vilket som ni nu kan se att jag faktiskt klarat Galant!

Ikväll tänkte jag utöka mitt vokabulär med ytterliggare 10 siffror. Elva blir piece of kaka. Undici... jag menar, där har man ju hängt en del...

Sen hur jag ska lära mig uttala skiten... Jag säger som Karlsson på Taket:

"Det är en världslig sak..."


MξLO

World Freeze Stockholm

April 1, 2008

Idag, mellan klockan 18.00 och 18.05 hände det!

Hela Stockholms Central frös.
Inte frös som i frysa... Det har varit en varm skön solig dag. Äkta aprilväder. Men frysa... som i "F-R-E-E-Z-E, put your hands up in the air, gimmie all your money"...

Hundratals människor befann sig på platsen och all verksamhet avstannade tvärt. Så även jag, Anna o Jessi! Tyvärr kan jag inte gå in på djupare detaljer i händelsens dokumentation då jag i samma sekund som klockan slog 6 happend to leta efter min halsduk, med andra ord låste blicken ner i väskan...

TYPISKT...
MξLAN


Blogg-paus?!

Bloggen har som ni kanske märkt vart onåbar de senaste dagarna. Som Alltid... när jag behöver skriva av mig! Självklart förväntade vi oss alla att komma tillbaka till en cyberspacead ultra-mega-cool new look...

För att försäkra mig (innan jag går vidare) om att ni har förstått hela grejen: bloggen har alltså varit nedstängd flertalet dagar pga uppdatering!

I repeat: MANY DAYS - SHUT DOWN!

O va fanculo händer? Är det jag som stirrat mig blind på solen eller har det seriöst inte hänt
n-å-g-o-n-t-i-n-g ???

Jag ska bli mamma!

April 2008

Efter många års väntan...
beslutade jag och mister Ekdal att det äntligen blivit dags för en knodd... o fort gick det (fortare än en gris blinkar faktiskt) så nu väntas underbarnet komma i november!

Äntligen får jag bli den skogstokiga innebandymamma jag alltid velat vara!
Ni vet, SOM jag har längtat efter denna dag. Jag kommer bli jordens bästa mamma...........NOT

_____________

Nääääääääääääää jag bara skoja!

APRIL APRIL DIN DUM-DUM-DUM SILL-SILL-SILL KAN LURA ER VART JAG VILL!

Eller hur...  Alla gick på den!


RSS 2.0