2007.. snart ett minne blott

December 31, 2007 (Nyårsafton)

Ett år går till historien. Ett annat bankar på dörrn...
Det är inte helt utan anledning man ställer sig frågan: Vart tog tiden vägen? Ett Helt År... Schvupp sare ba. Poff. Nu står vi här igen. Den sista i den sista. Utanför bjuds en smattrande och färgsprakande smygtitt vad som vid 12-slaget komma skall....

Här skulle en sammanfattning av det gångna året göra sig som handen i handsken. Javisst, jag skulle kunna skriva i timmar om ett år som gått likt en berg-o-dalbana, upp och ner. Om glädje o sorg, kärlek o smärta, livet, sporten, musiken. Men Nej. Jag väljer att ge blanka fan i det avlegade, det förgångna. Istället höjer jag mitt glas med bubblande champagne och utbringar en skål. En skål för framtiden.

En sak har jag dock lärt mig:
Vänta Aldrig med att öppna den där fina champagnen, bara för att den "borde drickas vid ett finare tillfälle".
Vänta Aldrig med att köpa den där koftan som du så länge trånat efter, inte heller med att genomföra den där resan du alltid sett fram emot.
Vänta Aldrig med att säga Jag Älskar Dig, till någon du håller av... 

Vänta Aldrig! Imorgon kan det vara för sent...


Med spänning blickar jag framåt mot nya tider, nya äventyr. För nu är det snart dags... Nu köööööör vi!

Gott Slut!
MξLAN


Midvinternattens köld är hård...

December 29, 2007

Midvinternattens köld är hård. Stjärnorna gnistra o glimma...
Visst har Farbror Frost varit på besök någon morgon här o där men någon riktig vinter har vi då inte sett röken av. Att säga att julhelgens (vintrarna i allmänhet) övergripande snöfattighet de senaste åren passerat obemärkt vore ett hån mot Kung Vinter. Vi får väl se vad starten på 2008 har att erbjuda...



Juldagen o Annandagen...
firade vi (åtminstonde 3/5 av familjen) tillsammans med goda vänner i Lindesberg. Trots saknaden av snö var julstämningen total. I den här staden är inte bara vännerna goda, så även deras mat- och dryckkunskaper. Ett sjujäkla julbord bjöds vill jag lova. Hemmagjorda snapsar, glögg o mumma. Måltiden fördrevs med snapsvisor, den ena mer vågad än den andra (typ, ni vet, hon som var så frusen...så hon hade istappar uti musen).

Glögg-stunden blev något utöver det vanliga. Jag vill starkt rekommendera en rätt så sprillans tradition. Diktläsning! Det kanske inte låter mycket för världen, men med en nypa salt o en gnutta rå humor kan receptet göra under. Beroende på sällskapets ålder, tycke och smak bör kanske en annan dikt (än denna makabra version) väljas. Hur som, det blir garanterat en oförglömlig stund, för Alla!

Så för Er känsliga läsare: Tack för ikväll och Godnatt! Söta Drömmar!


Till Er andra...


Midvinternattens köld är hård
tio små tomtar i djupsnö går.
Rävsax gömd under täcke vitt
knipsar nisse av på mitt.
Livsandan snabbt ur honom tryter
snart i eget blod han flyter.

Nio små tomtar i midnattstimma
traskar fram i månljusstrimma.
Ugglan hoar i sitt näste
istapp faller tyst från fäste.
Nisse spetsas utav tappen
ligger sedan död på trappen.

Utanför dörren står gröten och ångar
åtta nissars intresse den fångar
med stigande hunger fatet de nalkar
en stackars nisse på kanten halkar
han slinter, han kämpar, han sliter sig blöt
men sjunker likväl i kvicksandslik gröt.

Många springor stugan har
där sju små nissar in sig tar
katten bakom dörren ruva
slukar nisse med hull och luva
resterna av tomtehand
suger misse bort från tand.

Sex tomtar över golvet kila
sedan snabbt uppför bordsben ila.
När sista tomten över kanten hasar
tappar han greppet och nedåt rasar.
Faller nedåt likt ett lod
mattan röd av tomteblod.

Tomtar fem i väldig iver
springer fram bland faten ty hungern river.
Nisse snubblar på sitt skägg
faller rakt på knivens egg.
Lilla nisse, stackars saten
rinner ut i sillsalaten.

Fyra tomtar har festat på sill
nu de släcka törsten vill
mot glöggen de ila i samlad tropp
tar för sig av drycken i varsin kopp.
Ner faller nisse i glödhett hav
likt skållad mandel hans skinn faller av.

Tre tomtar omkring i granen svingar
mellan ljus och änglavingar.
Nisse sig för nära våga
strax han står i ljusan låga
doftar snart som vidbränd stek
ångrar då sin ystra lek.

Två tomtar omkring sig tittar
då en smällkaramell de hittar.
Nisse ner på den då hoppar
men för detta den ej stoppar
på tak, på golv, på gardinens frans
finns nu nisses hjärnsubstans.

Husbonden stiger upp i natten
för att kasta lite vatten.
Under husbondens tunga toffla
nisse blir till krämig våffla.
Snön ligger vit lite här och var
och inte en jävla tomte finns kvar.

Nighty night,
MξLAN


Ett år mer erfaren

December 27, 2007

Hrmmmm... jo det var det här med cyberspace. 
Tack o bock kära blogg.se, för att ni ger mig utrymme att lagra mina tankar och funderingar på er server. För mig betyder detta kort o gott att jag, i fast eller flytande form, viker ut väsentliga (eller mest oväsentliga) delar av mitt liv, Klär Av mig Naken... Mitt framför ögonen på känd eller okänd! 

O när jag då står här naken, med en kropp så fulländad men ack så sårbar, förvägras publicering av ett smäktande inlägg... så är det som att få sin splitternya ferrari Nycklad!!
Tänk att ett kusligt fenomen som "tomma intet" besitter makten över huruvida jag ska få publicera eller inte. Idag hade jag inte det svarta hålets välsingnelse...

Just idag råkar det händelsevis Dessutom vara Min Födelsedag... 
Ytterligare ett år av erfarenhet och visdom berikar nu mitt CV. Sen att jag - dagen till ära - fått spendera alla dygnets timmar liggandes i soffan (inte ens orkat besöka damernas för diverse pudring av näsa) pga sjukdom är inget jag egentligen vill tillskriva historien. Dock finner jag informationen av tungviktarklass nu när jag söker en Smärre gnutta sympati av mitt (läs Mina!) "förlorade" inlägg.

Fick iallafall till slut mitt efterlängtade SingStar i födelsedagspresent. Halelulja moment! Pga mitt halsonda o Hyfsat Horisontella tillstånd får grannarna tyvärr invänta premiären, men så fort jag tillfrisknar... då blire ÖS!

Ikväll är det ORD, och inga VISOR...


Med Kärlek,
MξLAN


Ps1 Stort TACK! till Familj o Vänner för värmande gratulationer o uppvaktning! Genom besök, samtal o sång... sms, mail, fejsboken o msn, hjälptes ni alla åt att förgylla Min dag.
Ps2 Det tog energi motsvarande 2 dagar, 3 inlägg samt svordomar på 4 språk för att få detta inlägg publicerat.

Ps3 blogg.se - Shape up, ät en morot eller sju! Annars får vår relation snart ett Mycket tragiskt slut...


Julvaka

December 23, 2007 (Dan före doppare-da'n)

Färdig med allt stök? Redo att vakna upp till en dag... full av stickiga barr,  o så mkt snöre så det skulle räcka till att strypa ungefär en hel fransk fd koloni i afrika? Då är det dags att gå o lägga Er...

Själv ska jag vaka in julafton bra många timmar till. Inte det att jag inte är redo, o verkligen inte för att jag inte är trött, har spenderat större delen av den gångna veckan bakfull (när blev det lagligt för EN ynka fylla att orsaka bakfullhet i TRE dagar?), så är totalt genomsyrad av trötthet. Men jag längtar bara så sjukt mycket till att klockan slår 15. Till tomtarnas julverkstad... o kalle anka! Sen är jag i övrigt också väldigt spänd över hur morgondagen kommer te sig...

Första julafton tillsammans med både mamma o pappa, sen skiljsmässan. Samt med lillebror... och lillasyster, som jag inte ens vet om jag kan räkna som Min längre? Vi har varken hörts eller setts på ett bra tag. Vi är som dag och natt. Man skulle kunna likna mitt o syrrans förhållande vid en misslyckad bearnaisesås, dvs Rätt så skuren!
Men det kommer nog gå bra, det är ju trots allt julafton. Värsta scenario skulle väl vara att pepparkakorna tog slut innan julbordet är avdukat...

Kom för övrigt på att jag inte ätit en enda lussebulle hittills. Har ingen gran o inga nejlike-massakerade apelsiner hemma så det luktar inte mycket jul. Ingen strumpa som hänger ovanför öppna spisen. Då vi i år firar jul hos pappa så är ingen julskinka gjord här heller, dvs kan inte ens ta mig den traditionsenliga nattmackan. Faktiskt så finns inte ens en julost i kylskåpet... Jag har inte julbakat någonting. Petitesser fröken, jadå. Men - droppen som fick bägaren att rinna över var att jag nu ikväll, efter 2h ofrivillig sömn i soffan va tvungen att ta tag i projekt: Slå in klappar.
Okej, jag må ha mången kvalité... men paketinslagning är DEFINITIVT inte en av dem... det liksom kryper i skinnet på en. Papper som knöglar sig. Tejp som fastnar överallt Utom där det ska vara. Snören som vägrar krulla sig. Och det här med att knyta rosett... Att det ska krävas en octopussy för det! Man kan junte hålla ett finger på paketet samtidigt som man knyter rosetten med Två händer. Det kan vara den syssla jag hatar mest i världen (då delad förstaplats med att bädda underlakan).


Jag läste nyligen i någon tidning: Är du en äkta jul-entusiast eller en riktig jul-hatare?


Jag diggar allt pyssel o knåp. Jag tycker det är ganska kul att se människor hockeytacklas på stan för att roffa åt sig de sista klapparna. Själva månaden i sig är härlig, allt julstök runtomkring. Men just julafton? Why, but why? Fick jag, skulle jag nog radera bort just den dagen från året. Eller man skulle exempelvis kunna återinföra skottdagen, den 29e februari VARJE år... o istället fira jul vart 4e. Tänk va mycket mer spännande det skulle bli...




Satt precis och talade med en vän om just detta. Jag drunknade inom kort i julkul-tips. Men vad är då "julkul"? Jo han sa:

"Julkul kan vara massa saker, men det är något som är roligt. Det kan vara... att kasta snöbollar på kärringar, bränna upp brevlådor, baka en kaka och äta upp smeten istället, matkrig, åka skridskor, baka lussebullar, måla, dricka alldeles för mycket julöl och mumma, sjunga igenom hela snappsvise-häftet och snapsa mellan varje, sjunga, kolla på "julig" film, kramas och vara snälla mot varandra... Det beror på hur man är lagd, men det går ut på att ha lite skoj... eller att med julen som ursäkt bli styggt onykter... (btw, om det inte finns någon snö, finns det annat man kan kasta på gamla människor. tex ägg. det är lika kul!)

Då kontrar jag med:

1) det finns ingen snö... att kasta på kärringar
2) finns inte längre så många brevlådor i trä... o de i metall har jag hört inte brinner så Värst bra
3) kaka.. äta upp?? hur ska d gå till? du sa ju just att den... Smet?
4) nummer 1 gav du mig bakläxa på ja, innan jag ens hann kommentera det...

Undrar vilken av kategorierna jag tillhör...? :-)



Från Oss Alla Till Er Alla - En riktigt God Jul!


Nånstansch i djungeln av bostadsförmedlingarnas hemsidor

December 13, 2007 (Lucia)

Men vad är det här - vad är grejen?...
Jag måste bara göra en liten instickare här. Sitter, as i write, och kikar (kravlöst) efter någonting som skulle kunna liknas vid ett framtida hem på diverse bostads-sajter. Det känns ju sanslöst motiverande när man...
 
1.) ...är inne på sin femte raka mensvecka och får upp som förstasökning: PMS Bostadsförmedling.

2.) ...måste söka genom cirka 700 annonser per sida för att över huvud taget hitta en som är aktuell just NU, inte år 2005.

...äntligen hittar en kapabel lägenhet men inser att...

3.) ...månadshyran lika väl skulle kunna göda tolvtusen svältande barn i afrika.

4.) ...man ska dela den med en rymdfarare o hans 4 barn (som man dessutom ska laga mat till, tvätta o städa åt minst 4 dagar i veckan samt läsa godnattsagor för... Vad sägs som om en sväng förbi thailand o köpa en fru?).

5.) ...inflyttningsdatum är typ IGÅR, och perioden sträcker sig till imorgon... kl. 17... (då vederbörande kommer hem från sin solsemester).

Eller rent av finner annonser som t.ex. denna:

6.) "Söker tjej 18-30 år gammal. Ett plus är om du kan ställa upp som krokimodell ungefär 2-3 gånger per månad. Skriv ett mail och berätta lite om dig själv samt bifoga några bilder. //Per (som för övrigt nås på mailadressen [email protected]... red. anm.)

eller varför inte:

7.) "Rum uthyres i kollektiv av 2 sambo tjejer och en trans i åldrarna 21, 23 och 27 år. Lägenheten är en 4:a så var och en har ett eget stort sovrum med eget badrum, gemensamt v-rum och kök. Övrigt Hyrs ut enbart till tjej 20-35 år" (Intresseklubben antecknar. Mvh, heterosexuell 20-35åring)

Mycket kan man göra via internet men leta lägenhet..... I tell you this...

Gimmie-a-fuckin-BREAK!!!


Jobb jobb... o Knos

December 11, 2007

Som den skalman jag är... Potius sero quam numquam - Bättre sent än aldrig!

Det ser inte bättre ut än att jag legat på latsidan vad gäller bloggandet på senaste. Så är Icke fallet! Jag vet att jag tänkt "ahh, detta måste jag ha med i min blogg" typ Varje dag. Tiden har helt enkelt inte räckt till, vart en del att stå i. Big shame bara att jag har ett minne som en guldfisk och nu inte är kapabel till att dela med mig av allt det roliga. Men, jag ska göra mitt bästa...




I mitten av förra veckan var jag en sväng med Enckasson i stan. Vi traskade nog ett marathon sammanlagt medan vi betade av galleria efter galleria. Boutique efter boutique. När vi bestämt oss för att det nog var dags att börja röra fläsket hemåt hade jag egentligen bara ett uppdrag kvar, apotektet. Eftersom jag varit så fruktansvärt trött senaste veckorna tänkte jag att nu jeevlar får det vara nog, här skall knapras järntabletter. Enckasson tyckte, strukturerad o planerad som han är, att vi skulle byta sida av kungsgatan redan uppe vid hötorget så jag svansade efter. Men neeeeej vad han kom att ångra sig. Eftersom resan ner till apoteket (som eg är 2-300m) plötsligt tog trekvart. Det finns ju hur många små boutiquer som helst, och man måste faktiskt kika lite i ALLA. Gärna prova något också. Typ en kofta.. i storlek Large... bara för att! På vägen till centralen drog vi en snabbvända i PUB-huset. På våningen högst upp möttes vi av en handskriven skylt:

"Var försiktiga om ni provar kläderna - de är jättegamla!" - Okeeey!?!

Självfallet lockar det till att pilla på allt. O gammalt var det. Hängde en kostym(??) som snarare såg ut som något katten släpat in, möjligtvis att herr lodis på gatan utanför hade gått upp med sin enda kvarlevande (använd 4år i rad utan tvätt) och sagt  "du får'en för en tusenlapp!"


Senare, på våning 2 "råkade" vi händelsevis upptäcka stans kanske finaste snuskbutik. Där inne bjöds det på snärtiga underkläder, otroligt söta maid- o nurse-klänningar, böcker, rosa piskor o dildos, you name it... i PUB-huset!!! Kul grej säger jag. Generation granny lär väl få dåndimpen o tuppa av...




Resterande tid av veckan har gått åt till jobb. Event event event. Riviera-tema hit, StarWars-tema dit (Phil som Darth Vader o jag som Princess Leia, grymt kul!). O på lördagen blev det till att servera på Hovet under Carola o Liza Minelli's julshow. Vilken fest. För er som tror att jag lagt av med träningen så nej - efter konsertens slut fick vi släpa upp typ 7000 stolar för hovets läktartrappor, p-a-i-n in the ass (o rygg). Vid halv 2-tiden var jobbet så gott som avslutat... kvällen var det inte!

Jag och 3 av mina nyfunna jobbvänner hamnade på söder med varsin "afterwork"-öl, som inte hann bli mer än två - "det var mest en kö... där!" o klockan mitt i natta. Men det räckte gott o väl för en fnittertrip efter 12h arbete. Uppslöt gjorde 2 tokiga bollnäs-tomtar lagom till stängning. Vi ligger nu på en nivå av 6....

Så 6 stuvade in sig i en bil (visserligen en fullt rymlig audi), men ordet var KNOS! Det var ett ben här, en hand där, ett huvud mellan låren o en axel i sidan. Mitt heta förslag - att jag skulle ligga i bakluckan som hund, o skälla lite om polisen stoppade oss - smulades sönder o samman då utrymmet redan var överbelamrat me merchandise-prylar från konserten. Hur som haver så hamnade vi efter en tids körning ute i solna (?). På max, där vi efter div konversationer, observationer o toabesök insåg att ingen ändå skulle ha något att äta. Vi tog 12 ben o studsade över till Statoil. Eh, jag är inte så insatt... men ni vet, placet: Alla som é något hänger där!

Näe, klockan har tickat iväg. Time to hit the road! Sagan will be continued...

Banankontakt

Godnattsaga... godmorgon...

Flickorna i 8:e klass skulle förbereda sig för konfirmationen inne i kyrkan. Prästen frågar den första:

 - Har du haft fysisk kontakt med en snopp?


Hon hade rört en snopp med fingertoppen och måste därför doppa den i det heliga vattnet. Nästa hade tagit med handen på en, så hela hennes hand måste doppas. Då börjar plötsligt en tjej tränga sig i kön. Prästen frågar varför hon har så bråttom....

-Jag måste bara hinna gurgla vattnet innan Eva tvättar arslet!!


Hypotetiskt & Teoretiskt

Hur skulle Du förklara skillnaden mellan hypotetiskt och teoretiskt? Du VET skillnaden.. men kan inte sätta ord på det..? Här får du lite hjälp på traven. Haha..

Sonen frågar sin far: "Vad är det för skillnad på hypotetiskt o teoretiskt?"
Hmm, sa han.
 - Gå till din mor och fråga om hon skulle ha sex med brevbäraren för en halv mille.
Sonen kom tillbaka o sa: "Ja, det skulle hon."
 - Fråga nu din syster om hon skulle ha sex med sin gamla kemilärare för 1mille.
Det gjorde han, kom tillbaka o sa: "Jo, det skulle hon... men vad har det med saken att göra..??" Jo, sa farsan:

"Hypotetiskt skulle vi kunna vara miljonärer, men teoretiskt lever vi med 2 horor."


Big n Juicy baby!

December 3, 2007

Like sand through the hour-glass - so are the days of our lives. En måndag har passerat, en måndag som fått agera lördag. Imorn väntar en söndag (eg tisdag men även den i substitut för helg då jag aldrig fick någon). Jobb jobb jobb. Trots en segstartad söndagsmorgon (igår alltså) på jobbet blev det till slut kväll. Fördrev denna, trött o hungrig på innebandyläktaren i vällingbyhallen. VBK hemmamatch. Hade kunnat sluta hur som helst men vart platt fall på tröskeln. Torsk med en boll i baken. APA! Kort o gott matchreferat: RÄTT så kärleksfattigt! 
Flirtade till mig middagssällskap av #14. Blev en mycket underhållande speed-date på fastfood-restaurangen som numera satsar mer på inredning än det som folk eg betalar för - maten. Efter en kvart fjorton dars velande beställdes en Big n Juicy plus mozzarella-sticks (copycat a la max mjaauu) och en McFeast&co. Medan jag glatt slafsade i mig min meny samt den stora högen av våra pommes så "nöjde" sig mitt sällskap efter halva sin burgare med ett:

"Big n Juicy - burgaren med smak av toalettpappersrulle" .
Well spoken!

Men nu är det inte riktigt såhär det går inte till i betongen, man kastar inte en hel halv burgare! Jag tog mig friheten att även tugga i mig lite av denna. Brödet slappt som en vinballe o burgaren... ja inte var den saftig iaf!  Går sedemera under det ärofyllda smeknamnet "avfallskvarnen - äter det som ingen annan vill ha" (sagt med vilt gestikulerande av gristryne). Tackar tackar...




Idag har varit en stört bra dag. Legat o myst i sängen me mamsingen hela dan, åtminstonde halva. Bacon n eggs till frulle. Hopp ner i säng, igen. Nåra sköna youtube-klipp (läs: björn gustafsson, parlamentet), finbesök av bigbro, lite skitsnack o en dusch senare drogs en rövare till v-by. Uppdrag "byta batteri i klocka". Självfallet glömdes klockan hemma (det var INTE jag!) så blev till att kika runt i affärer istället. Sprang som löptikar mellan byggnaderna (där tak inte existerar) för att slippa en genomsur look. Blev till slut en del spännande prytlar i shoppingbagen. Inne i matbutiken kom jag med det briljanta middagstipset - ostar (präst, cheddar, gryère) och marmelader (des figues, hallon/granatäpple, hjortron). Gudarna kunde inte kommit med ett bättre förslag. Kvällen var gjord! Kompletterade med lite scampi o vin o Zlatan-i-gatan, det vart en riktig höjdare!


Så jag blundar, och håller andan lite till... sen sover jag. Nog!

Love,

MξLAN


Den första i sista

December 1, 2007

Det ligger någonting i luften. En känsla som inte riktigt går att sätta fingret på... Lite som kärleksfjärilar i magen, något snurrigt. Spänning, förväntan. Som om det vore början av något nytt, något stort. Verkligheten är inte fullt så extraordinär. Idag är precis samma dag som det var för ett år sen, bara ett nytt år. Det är den första dagen i årets sista månad.

Det är dagen innan första advent.
Så var det dags igen. Årets sista månad. Det är som om allt snart skulle ta slut. Så mycket som ska hinnas med. Folk är som tokiga djur, just lössläppta ur bur.  Det slits hit o dit, släpas runt på massa kassar o skit. O många funderar, kommer marken hinna bli vit?

Det är premiär för årets julkalender. Har absolut noll aning om vad den handlar om i år men det spelar ingen roll. Jag ska se den ändå. För att det bara ÄR så. Det börjar osa jul. Nytt år. Alla har sina traditioner, speciella riter. Allt handlar om när, var och hur. Att orka. Att vilja. Att hinna.

Vilken dag sätts ljusstakar o stjärnor upp, när får de premiär-tändas? Julbak; pepparkakor o lussebullar? Eller slå på stort o köra hela kittet; knäck, fudge, ischoklad, korintkakor... you name it! Inläggning av sill? Griljera skinkan? Mammas köttbullar eller mamma scan's? Vilken dag kläs granen, o vad hänger i grenen? Glitter guld o godis... kanske bara (färgade) Kulor?
Ska det ens va en gran? Kanske en tall?! Jaa, det kör vi. Relativt lättskött och är sådär härligt plufsig o tät. O den är mer lik den där utopiska julgranen musse har i kalle ankas julafton på självaste doppare-dan. Ni vet, den som pluto fullständigt förintar när han upptäcker piff&puff...

Månaden är full av spektakel. Advent 1, 2, 3 o 4. Nobeldagen. Lucia. Dan före dopparedan. Julafton. Nyårsafton. O så förstås dagen min mamma fick sin första dotter. Min dag! 

Har inte planerat någonting för någon av dagarna än, väljer att ta det lite peu en peu [pö a:n pö]... Men det är ju som sagt - bara månadens första dag!

Stay cool! Nighty night

MξLA MξLON

RSS 2.0