29e februari

Februari 29, 2008

Hur ofta får man chansen att skriva det? En på typ...
365x4+1... 1200+240+20+1... 1461 dagar! Det är med andra ord en mycket speciell dag idag.

Diskriminering eller en påse lycka?
Jag vill uppmana alla er tjejer därute, vare sig ni går i giftastankar eller inte. Vi har EN dag på 1461 att fria. Det är IDAG. Jag har gnuggat mina grå, vänt ut och in, upp och ner på dilemmat...och kommit fram till att man har på sin höjd 3 chanser på sig. Iallafall jag, 23 år som jag är. Nästa skottår är jag 27 och gången därpå 31. En ogift 35-åring känns lite som ett hopplöst fall....nä okej då, jag ändrar mig. 4 chanser.. men det blir mitt sista bud!

Sen att jag råkar vara en av dom som inte tror på livslång kärlek, att det inte finns någon enda människa som skulle orka leva med mig... (Du! jag skulle inte orka leva med dig heller...so we're even steven!) är ingenting som har med saken att göra. För det är ju faktiskt en rolig grej. Att få fria. Därför ska jag redan idag slänga ut frågan...

Till er killar där ute som inte alls känner er redo för diverse committments; Hög tid att planera en verbal flyktväg (om ni inte bokstavligen vill tvingas fly landet), "Tack, men nej tack" funkar inte. Det kan ju faktiskt bli just Du som får frågan idag!

Peace n Love
MξLAN

30% Danskar... (o rix)

Hörde just på nyheterna...
Ja, jag vet egentligen inte riktigt Vad jag hörde, men jag uppfattade ordet DANSKAR, siffran 30% och KÖPENHAMN. Att Danmarks huvudstad endast skulle bestå av 30% danskar kan tolkas på två olika sätt. Antingen har de sjukt många invandrare i staden. Eller...så har helt enkelt 70% av danskarna gått under jorden. Jag vet med all säkerhet att det är det sistnämda. Jag vet dessutom var de är...

...i S Ä L E N !!!!!!!!! (ni som var där Vet!)



 
När vi ändå är inne på det här med språk...
Så kan jag ärligt medge att jag aldrig fruktat mina modersmålskunskaper som jag gjorde under vår Rix-vecka i Sälen. Seriöst, det var danskar ööö-ver-allt! Kryllade i sponsorbyn, i tälten och utanför... i backen och nedanför. Och i Liften!

Det går an i ankarliften. Där åker man två och två. Men i sittliften... 8 platser... Vi var 3 (jag, maria o stefan)... Med 70% danskar runtikring är chansen att undgå sällskap av dessa ungefär lika stor som att 9miljoner svenskar - med sommardäck - skulle klara en hel vinter utan en enda trafikolycka. Kort o gott, vi hamnade med några danska herrar och deras kids.

Jag som satt i mitten kunde inte låta bli att helt apropå slänga ur mig...

"Har ni sett Brottet?"

Det är trots allt en av mina favvoserier på tv just nu. De skrattade och svarade tillbaka.
"Anna Pihl!!!!" fortsatte Maria och Stefan från sin kant. Det kom att visa sig ganska snart att jag startat en konversation där jag knappt kunde urskilja ett ord på 30. Så medan M&S pratade med Varandra såg jag till att munnen gick i ett, för att undvika en situation där jag skulle bli tvungen att faktiskt förstå vad danskarna sa.

Jag bjöd bland annat in dem till sponsorbyn som skulle öppna kl:12 kommande dag, där det bjöds på gratis bröd med korv o mycket annat. Att avläsa från deras reaktion blev de stormförtjusta. De skulle absolut kika förbi! Väl vid toppen var det tack och hej. Jag skulle kalla det öppenhet, Andra (läs stefan!) kallar det Socialt Missfoster...

Att just dessa danskar kom att hänga på låsen Varje morgon Hela veckan var inget planerat. Jag kanske helt enkelt borde ta ut övertid för mitt promotande...

Klart som korvspad. Sälen är det nya Skåne. Vid krig vet vi vad som skall bort...


MξLAN
med reservation för eventuell nyhets-missuppfattning...

Bojkotta-mela-dagen?

Samma månad samma dag, samma år

Å där gick planerna käpprätt åt fanders...
Marc sov bort halva dagen. När han väl vaknade rapporterade han sitt beslut angående dagens aktiviteter:

"Jag drar till en kompis o åker sen direkt till innebandyn. Förresten... när du ändå har bil... Kan du skjutsa mig? Det regnar..."


Han valde med andra ord att göra det jag antar sportlov är till för...att SPORTA! Så viktig var Vår quality-time. Katjing! Jag måste nog ta och se över livets prioriterings-pyramid...

Klockan har plötsligt slagit tre. Inte nu som i nu, men snart skall jag dessutom bege mig ut i det snuskigt blöta ovädret med hunden. Just nu ligger hon dock och - gissa EN gång - sover!! Hur höga är oddsen liksom?

I min kalender står inget annat än att det är en helt vanlig tisdag. Uppenbarligen har jag missat väsentlig information. Bojkotta-Mela-dagen... När blev den nationell?


Det Svenska Språket

Feb 26, 2008 - By the way...

Hade radiofrekvensen inrattad på RixMorgonZoo i bilen. Vilket störtskönt gäng de är. Dagen till ära hade de Nicklas Strömstedt som gäst i studion...
Och jag minns den gamla goda mellanstadietiden när vi stod o vrålade "Vi var oslagbara. Vi sköt från höften. Vi hade svaret på allt...". Elin, elin, elin... Hur vi redan då - som naiva 10-åringar - Ärligt Trodde att vi Visste Allt (när vi egentligen knappt hade koll på vad som serverades till skollunch), är rätt charmigt! Hur som helst... Det var här ämnet "Det Svenska Språket" väcktes...

Under mina två veckor i Åre och Sälen har diskussioner kring det svenska språket kommit på tal upprepade gånger. Vikten av ett brett vokabulär, att uttrycka sig rätt, inte svära, grammatik och rättstavning. Även jag och min mor har på senare halkat in flertalet gånger på samma ämne. Två av dagens vanligt förekommande språkgrodor (som ger mig eksem och svintohår):

Han är lika gammal som mig.    Han är lika gammal som jag är!
Jag såg han på stan igår...        Jag såg
h o n o m!


Visst, jag är inte någon guru vad gäller språk. Jag säger också fel ibland, och svär. Men det är STOR skillnad mellan att Veta när man säger fel och att Tro att det faktiskt heter så!

Ett gott Föredöme vad gäller detta är Titti Schultz, från RixMorgonZoo! Hon har en förmåga att vända och vrida på det svenska språket tills gångjärnen rostar. Inte ens då slutar hon. Hon har en vass tunga men är alltid korrekt. Och...hon svär inte!

Nicklas Strömstedt erkände hur viktigt han anser det vara att använda ett korrekt språk i de låttexter han skriver. En annan som uppenbarligen kan tänka sig göra ett undantag eller flera är hans gamla vapendragare Orup. Ni har förmodligen inte ens tänkt på det men Lena PH's schlagerfestivalvinnare "Ont det gör ont" innehåller en mycket märklig fras:

"Finns det nå mer att säga. Säg finns det nånting mer. Jag var väl ingen ängel. Jag förnekar inte det..." Hmm..??

Svenska är kul. Språk är kul.
MξLAN

PS 1 Stort Grattis till Linda "Violinisten och numera Let's Dance'aren" Lampenius som idag fyller år! DS 1
PS 2 Hellmers, face the fact. Även du är idag ett år äldre än du var igår. Många jättekramar o grattis! DS 2

SportloV o Volvo V50

Februari 26, 2008 - Tisdag förmiddag

Kan säga att det tog emot imorse när jag vid åtta-tiden ålade mig likt en proppmätt anaconda ur sängen. Jag var inte mätt, jag var t r ö t t. Bestämde mig igår för att köra mamsen till jobbet idag. För min skull och för lillebrors. För att vi under dagen skulle kunna röra oss fritt och obehindrat i vårt demokratiska land...

Sportlov...
Det är vecka 9. För alla noll-åttor innebär det Sportlov. Åtminstonde för de som fortfarande går i grundskolan. Det gör lillebror. Frågar ni honom om dagens aktiverande blir nog svaret: Gocart! Lasergame, klättervägg eller ett långplask på äventyrsbadet i örebro. Som storasyster känner jag dock ett Visst ansvar vad gäller hans kultiverade bagage. Ett besök på Östasiatiska museet eller en svängom i Stadsbibliotekets historie-hörna, det vore något... Ska se vad jag kan göra. Har försökt väcka honom 2 gånger men utan framgång. Han vill bara sova. Det är inte lätt att vara tonåring...

Volvo v50...
Trots motståndet vid uppstigandet är jag nu vid mitt fulla medvetande. Bilturen gav resultat. Jag säger då det... Det är en fröjd att köra volvo v50! Det spelar ingen roll om köerna ringlar sig från söder till norr. Varje minut i en volvo v50 är en lyckoknorr!


Melodifestivalen, vilken FLOPP

Februari 23, 2008

Vad är det som händer...???
Jag kan inget annat säga än att HERREGUD vad röstar folk med? Seriöst... FRIDA??? Nej nej nej åter nej nej neeeeeeej. Caracola, någon.. Släng till henne er teddybear och en Napp så hon kan sluta böla nångång...

Var tog min Patrik vägen? Jag brukar inte vara den som är den men Sänd mig med en Helikopter.. nånstans Långt Bort... F O R T!

Detta år har artisterna och bidragen hittills hållt en nivå av en konserverad Bullens Pilsnerkorv... på sin höjd Ananasringar. Men frida? Där sjönk nivån till Ärtsoppa på plastkorv. Visst, låten var väl lite smygkul sådär. Men att den skulle slå ut Patte. The one and only Patteputt. Diskussionen få nu ett abrubt och bitter slut. Punkt.

Björn Gustafsson och Luuk...
Rockar dock mer än någonsin! Vilken låt han framförde... Han är inte bara rolig, ha kan parla francais också HAHA.. "Det kliar HÄR"... visar magen lite oskyldigt och är Hetare än vattenånga :) Det blir en galen catfight bland tonårstjejerna i Linköping ikväll... det är en sak som är säker.

Lördag kväll. Kör hårt! Imorn mår ni ändå som ni förtjänar..
MξLAN

Orvar & Börje - På skidor

Februari 22, 2008

Så var de äntligen här! Filmerna vi alla väntat på...
Orvar och Börje go nuts! Extrem-skidåkning i världsklass. Iallafall för ett korv- och hamburgerbröd. Filmad under RixFM i Fjällen 2008, Åreveckan. See it:

Se Orvar&Börje "Extreme Ski" - Klicka här!

Ååå de är bara för härliga. Haha... Versionen där bröden busar i backens alla buskar o snår... leker med barnen... o Ramlar! Filmad under RixFM i Fjällen 2008, Sälenveckan. Behöver du ett gott skratt, titta på den här. Om och om igen... o en gång till:

Se Orvar&Börje "Skiing try outs" - Klicka här!

Ni kan även passa på att slänga ett öga på bilderna från Åre och Sälen:

Bilder - RixFM i Fjällen - Klicka här!

Näe, nu ska jag mumsa frulle och ta hand om några tvättar, eftersom jag så duktigt undvikit det i veckan. Hörs!

Fjällenturné del 1

Sälen - Februari 10, 2008 (söndag)

Vi har det bra, vi här i vår stuga...
RixFm-turnén i Fjällen har pågått i en vecka. Vi lämnade Sthlm i måndags o har hunnit med allt o lite till. Ett grrrrymt crew o alla runtomkring likaså.

Blir inge långskriveri ikväll. Idag har vi spenderat en 6h resa (Åre → Sälen) med en uppdyngad GPS (som vanligt mao) som tatt oss på en safari genom sveriges norrländska byhålor (många sköna ställen finns det, at least namnen på dem). Vid en mack i närheten av Vemdalen lyckades vi nästan lämna kvar Sandrisen (bilen har aldrig känts så överflödigt rymlig)... samt inhandlat Snustorra Våtservetter (ja, vi vände om. Bytte de torra våtservetterna mot våta samt fyllde det ekande tomma sätet i Caddyn).

Imorn har vi vår första och enda Helt Lediga dag. Så det blir till att ta sig en liten sovmorgon men ändå upp så pass Arla att vi hinner åka skidor.

Wiiee.. skidor ja! Hurra! Jag längtar så det kliar uti i fingertopparna...
Ska försöka undvika första o sista åket. Kan det va värt om man slipper benbrott. O så ska jag försöka ta mig bort till Tandådalen där en vän står å delar ut pannkakor... For free! För Gratis e Gott! Det vet jag, efter en veckas tok-samplande som denna, åtminstonde om man ska tro folket i vår flitigt besökta upplevelseby...

Många Kramar från Sälen
Michaela von Dy and the Rix FM Crew

PS 1 Gratis e gott! Har ni vägarna förbi Sälen så kom o smaka Emmi Fondue, Caffe Latte, Snickers o Bröd med Korv! o JA... ALLT är GRATIS! 


Acetylsalisylsyra i tablettform

Februari 2/3, 2008

Kryptoniter fräter Rätt så duktigt i gommen...
Inte för att det var någon nyhet att trycka på löpsedlarna direkt, men de gör det!

Glögg är drickbart även i februari...
Säger hon som just sänkt en halv flarra Dufvenkroks Vaniljglögg "on the rocks".

Snövita vägar är vackra...
Bilen slirar så det kittlar i magen och nätterna ter sig aningen ljusare. Bojkotta plogbilen och ät gul snö! (det kan vara öl...)

Det är inte lätt när det är svårt...
Men skönt när det går!

Du släckte väl..?
Mξlan


RSS 2.0