Nollrasism 2008

Fördomar. Sandra hade ett SORAN-klipp om diabetes. Ni vet den där sjukdomen som smittar... o som man har ba för att man har en randig tröja. Det är hennes favorit.

Här är min favorit:

DALARNA. Så tappar du livslusten med en gång... haha. Soran Ismail e grymme.

http://www.youtube.com/watch?v=dXXtySyaUys&feature=related

Soran. Kung.

Lägenhet uthyres...

Oktober 21, 2008

Damp ner ett mail i inboxen tidigare ikväll...
Från okänd avsändare. Med följade text i ämnesraden:

Finns det någon som vill hyra min lägenhet?


2a på Ö-malm. Vindsvåning. Med stukaturer och fungerande kakelugn. Pga jobb kommer ägaren vara borta i 3 år och vill därför hyra ut sin lägenhet. 3400kr i månaden. "Berätta vem du är, ålder, vad du jobbar med och gör på fritiden och varför just du vill hyra min lägenhet?  Lämna ett mobilnummer där jag kan nå er..."

HAAAAAALLÅÅÅÅÅÅÅÅ! I'M RIGHT HEEEEERE!

Inte en Challe Balle att detta är på riktigt. Någon spelar mig ett spratt. Jag Vet Det. Jag vet det Lika Väl som att om Nickes stjärt gick i baklås skulle resultatet av den kommande explosionen få lika förödande konsekvenser som de efter reaktorolyckan i Tjernobyl. Tro mig, don't ask.


Jag tror det helt enkelt inte förrens jag ser det. Det är För bra, för att va sant. Men jag kunde inte låta bli att svara ändå...

Nåt sånt här blev det:

"Vet inte vad jag gjort för att ha sådan flax just idag?! Måste varit för den där K-brunnen jag stampade på 3 gånger...
 
MB. Född 84. Stockholmare. Jobbar med eventproduktion/marketing. 

Är en usel kock, grannarna behöver alltså inte störa sig på slamrande kastruller. Däremot är jag en jävel på att sjunga i duschen. Kan hända att det kommer upp en o annan lapp i trapphuset... men då förmodligen för att jag ombedes söka till idol.
 
Skämt o sido, jag är grymt intresserad av lägenheten. Vill du veta mer om mina vanor och ovanor så hör mer än gärna av dig!
 
Trevlig kväll!"


Det är inte lätt när det är svårt, men skönt när det går...
MξLAN

Fredagsfräckis v.42

Oktober 17, 2008

Äntligen fredag! Och fredag betyder:

Fredagsfräckis:

Benny gick bort till sin kvinnliga kollega på jobbet och sade:

-Åh vad ditt hår luktar gott idag, alldeles nytvättat.


Kvinnan blev rasande och gick raka vägen in till chefen och talade om att hon hade blivit
sextrakasserad på jobbet.

-Vad är det som har hänt, frågade chefen.

-Benny sa att mitt hår luktade nytvättat.


-Men, vad är det för farligt med det,
frågade chefen.

-Vad som är farligt med det??? fräste kvinnan. Benny är ju för fan dvärg!



T. G. I. F.
MξLAN

BiB'en

Oktober 16, 2008

Stockholm

BiB'en. BiB'eln.
Boxen kanske är det absolut bästa pufundet en människa kommit med, näst efter telefonen och gravitationen. Hur många tankar som nu än går till vårt kära BaginBox-vin så är det faktiskt inte Det jag talar om... den här gången.

Den rosa lilla boxen som innehåller Allt en singeltjej behöver (återigen, inte rosévin-dunken).
Den rosa lilla lådan som innehåller Allt vi vill ha (kärlek, sex, skratt, gråt - neeeeeeeeej inte rödvinsdunken heller!).

Särskilt suktar vi efter den när vi inte har energi nog att skapa oss ett eget liv. När orken tryter, lusten inte finns där... Det är helt enkelt Alla tjejers (åtminstonde tjejiga tjejers) drömbox...

SATC-boxen
Discshop.se 699:- leveranstid: 1dag, om du beställer innan kl: 16:00
Cdon.com 599:- leveranstid: 1-3 dagar elr 4-6 dagar.

699... Värt!
Om man får den så snabbt som imorn. Jag är ju som sagt ledig ett par dar och vill inte ens behöva tänka på att göra något som inte innefattar dresscode: mjukisbyxor och raggsockor, gärna rosa (jag vet vad du tänker nu Sandra... Nej!).

Vi hoppas att de håller vad de lovar. Att den kommer imorn.


Think Pink! (alla utom S)
MξLAN

The best of: Katt åt...

Play the card you got up your sleeve
You can´t bring nothing when you leave
Carpe diem.


- Hoffmaestro -


Så jag fångar dagen. Släpper mina fåglar fria. Och katter.
Här är The Best of Melans: "Katt åt..."

Katt åt hatt. Fes.©

Katt åt musiker. Jama.©

Katt åt petter. Rapa.©


Det var mina kort i rocken... ess i rockärmen... whatever.
Tack. Hej. Hörs.



"Princess mξla A F K"

Ledig...

Oktober 14, 2008

Söndag i Sundsvall.
Det roliga i kråksången är att "penny" - när det var dags att rodda ner hela eventet - inte Alls hade ont i ryggen längre. Smärtan var som bortblåst. Hon anmälde sig glatt som frivillig att hjälpa mig packa ur lastbilen samt lyfta det tyngsta lasset. Allt för kung o fosterland... eller?

Måndag i Gävle.
Blev ett pitstop i Gävle på vägen hem från sundsvall igår. Hittade lätt till högskolan, då det var precis där vi höll till med Vårruset i våras. Till marys förtjusning kan jag berätta att jag även skymtade ängen... och stigen (girl, you know what im talkin about)... Blev en fika o guidad tour förbi "lilla hatten" och runt sjön, aka "hälsans stig" med mistah lovah lovah. Kärt återseende. Mörkret hann dock lägga sig innan det blev dags att köra vidare söderut.

Mörkt är det när man inte ens ser att det börjar regna... förrens man inte ser någonting alls. Otäcka oväder.


Tisdag i Stockholm. Konstpaus i Storstan
Frågan är hur långvarig den blir. Fått ledigt nu i dagarna 5 (typ... fast ändå inte). Dagen gick helt enligt planerat. Jag försov mig (bara för att jag fick), träffade Sandra - som numer inte bara är min partner in Crime utan även parter in Waitingroom. Men den som väntar på nåt gott... kissar nästan på sig!

Står i valet o kvalet om jag ska bege mig söderut imorn. To be or not To be... that is the question.

Kalmar. Imorn eftermiddag vet vi.


Katt drack spolarvätska. Såg bra ut.
MξLAN

Skrattretande dålig ursäkt

Oktober 12, 2008

Sundsvall

Hypokondri eller allmän lathet?
Att jobba som eventare och demopersonal är inte alltid en dans på rosor. Klart det tär på kroppen att stå upp en hel dag. Jag har Full förståelse för att fysiken inte fungerar helt klanderfritt efter att ha stått upp 3 dagar i sträck. Jag har vart där själv, många gånger, så jag Vet. Men som uttrycket säger...

"Ger man sig in i leken får man leken tåla"
SÅ himla jobbigt är det faktiskt inte. Dessutom finns det något som kallas rast. Raster är till för att rasta kroppen. För de som inte vart fullt så aktiva på biologilektionerna så är följande - fötter, ben och rygg - aktiva beståndsdelar i människokroppen. Så att vakna den tredje och sista eventdagen av att en ur personal-trion sms'ar:

"hej. jag har så himla ont i ryggen att jag knappt kan gå. Hur ska jag göra?jag har typ inte nån känsel i benen. penny. svara i ett sms"


VADÅ SMS???????
Säg mig... N Ä R ? blev det Okej att sjukanmäla sig via sms? Okej om man ligger avdankad i fyrtioelva graders feber, med en hals så svullen att inte ens den kemiska beteckningen för syre kan passera mellan polyper och stämband. ! skulle jag kunna tänka mig att överväga acceptans av en ursäkt via sms. Men på grund av ryggsmärta? Nej du lilla gumman, den fula biter inte på mig. Försöket till "sjukskrivning" är skrattretande.

Jag kontrar med att ringa upp... och fråga om hon - i samma veva som hon förlorat känseln i benen - även tappat Talförmågan?


Visst, norrlänningar är ett segt släkte. Inte alls som oss giftiga Stockholmare (två låtar på en dag, om det är bråttom) men vafasen... Tänd till!


MξLAN

Ps För att undvika diverse missförstånd (och uthängning av vederbörande sms-terrorist) är det inte tjejen i filmen (texten) som skrivit brevet (sms'et). Med andra ord, det är alltså Inte tjejen i BigBang som skrivit sms'et... ds

Clarion Collection Grand

Oktober 9, 2008

Sundsvall

And i'm in heaven...
I love sundsvall. I love Clarion Collection. I love. Big time.

Det är Såhär det ska kännas, att komma bort. Receptionen välkomnande, personalen trevlig och hjälpsam, middagsbuffén suverän o mitt rum... Att komma in här känns som att komma hem, fast bättre.

Det finns restaurang, bar och gym. På gatan utanför finns gott om parkeringsplatser, rymliga nog för en lastbil Och det är inte dygnet-runt-betalning. Jag har både strykjärn o bräda på rummet (vilket jag genast tänker slänga mig över). Om mina dukar kommer vara släta imorn...

På väggen i korridoren, precis utanför min dörr står det något skrivet - Njutning!
och det är precis vad det är... att vara här. Tack melan för att du är så Sjukt bra på att boka hotell. Den här gången har du verkligen lyckats.

Ja, jag gillar att tala om mig själv i tredje person.

Tack - erik för att du hjälpte mig att hitta hit. Och Tack - encke för att du tog dig tiden att lyssna på mina jubel o tjut när jag kom... hit. Delad glädje är dubbel glädje!


Det går bra nu...
MξLAN

Hundtricket

Säga vad man vill om dagens motgångar men att nattkissa vovvsan, de gick som det skulle. Vad som än händer, var som helst, när som helst...

Hundtricket - funkar Alltid!


Oflyt

Oktober 9, 2008

Gick en runda på stan idag, med Sandra...
Räknade långhåriga människor. Med långt hår menas alla som har längre hår än jag. Det var många.

Tog en sväng förbi apoteket...
för att reda bot på min numera sargade hårbotten (kemikalier is da shit!). Frågade apoteksbiträdet om råd och fick till svar:

"Vet att d e svårt för tjejer att hålla fingrarna borta... men om inte hårbotten får läka ordentligt så sprids bakterierna... kanske i hela huvudet. Värsta scenariot skulle vara att du måste raka av allt till slut för att få det att läka"


-Ja, jag är ju redan halvvägs dit, sa jag. Jag hade 'hit', igår klippte jag mig. Idag är det 'så här' kort.


Sandra tänkte: NONONONO mister apotekare, säg inget dumt nu... Hon såg förtvivlan i mina ögon.


"Men varför gjorde du deeeet???"
sa han...

Med gråten i halsen svarade jag "Men det var ju inte jaaaag". Vi gick vidare.

På ilife...
vägrade tjurgubben göra något åt min trasiga shuffle. Varsågod, här har du en ny. 429 kr kostar den. Asch-hoooole. Nomore mister nice guy, snäste jag. Vände surt på klacken o gick.

Bortsett från att jag inhandlade ett par schyssta svarta stövlar o att Sandra Nästan fullbordade ett inköp av resa till japan genomsyrades vår dagsmission av oflyt. Ganska precis allting...


I am a highway man. Soon on the road again. Sundsvall imorn.


//
MξLAN


Sten Sax Påse

Oktober 7, 2008

Goodbye Honeypuff. Hello Shorty.

Dagen då Saxen vann över både Påse och Sten. Dagen då Hästsvansen blev en Råttsvans. Dagen D...



Lisa klippte av min långa tofs. TJOFF sare ba. O sen satt jag där.. men den långa svansen i min hand. Skräckblandad förtjusning. Nu räcker inte längre flätan ner till gumpen. In a matter of fact - det räcker inte ens ner till brösten...

Det är kort. Det är fint... men det är jättekort.

Rapunsel. Simpson. Princess Leia.
Säga vad man vill om min nya frisyr. Det är snyggt. Färgen ska vi inte tala om. Men... (det finns alltid ett men!) det känns lite som kraften pyst ur mig. Har inte haft så här kort sen, tja, innan jag började skolan. Första klass. Långt hår... det är liksom lite utav mitt trademark.

Kanske ska sova utan t-shirt inatt? För en sak är säker... håret kommer inte killa på ryggen.


Sova på saken?
// MξLAN

Rolig historia

Som vanligt inte helt främmande för ett sjukt dåligt skämt i samband med min något färgade dumdristighet...

Vilken fågel har bäst syn?

Svar: Melan  - Zebrakycklingen (Ze-bra-kycklingen.. Se...bra...kyckling)

Hajjar ni?!?!?

Hellooo Honeypuffs

Oktober 06, 2008

Stockholm

Varför gör jag såhär...
mot mig själv? Varför kan jag inte bara inse mina begränsningar och ge upp? Jag vet inte om jag föddes med en självförnedrings-gen för mycket  eller om det bara är något psykiskt snedsprång som blitt på vägen.

I tro o hopp om att en gång få titta sig i spegeln o säga: "Wow, i did this. All by myself" fortsätter jag. Man kan ju undra hur många misstag som krävs för att den här tjejen ska lära sig...

Mm precis, jag har färgat håret... Igen!


O ja, det är Precis den färgen det alltid blir. Orange. Guld. Gult. Whatever.

Jag lämnar inte huset en meter utan kepa. Ärligt talat så lämnar jag inte ens fåtöljen utan kepa. Att se sig själv i spegeln med det här håret får en att vilja gå upp i rök... Eller bli en våt fläck.

Enligt mina beräkningar finns ingen annan utväg än att färga det brunt. Mörkt brunt. O får jag inte tag i en frisör, helst igår, så kommer det (aj aj aj) sluta med att jag tar saken i egna händer...

Säger som  Sheldon i The Big Bang Theory:

"Goodbye Honeypuffs - Hello Big Bran"



MξLAN

Eventdagarna

Oktober 2, 2008

Sista dagen i Göteborg...

Och det är med lättnad jag lämnar stan. Äntligen. Inte det att jag inte gillar gbg, för det gör jag. För det mesta. Men nån gång får det vara nog, och det får det nu. Jag är less. Jag vill ha hem. Jag vill ha hemlagad mat (kiosklagad mos är inte hemlagad mos). O jag vill ha sol. Det regnar precis H E L A tiden i göteborg.

Dags att checka ut från hotellet och bege sig till jobbet. Eventdagarna pågår för fulla muggar i Lisebergshallen. För den där inga pallar flyter på ytan så är Eventdagarna lika med mässa för Eventbyråer. Byggde upp montern förrgår, fullt ös från 8 till 22. Måttligt trött i mössan får jag medge.

Men redan i eftermiddag styrs kosan vidare till Kalmar. Till enckasson. Hohoo... här kommer lilla grannen! Ska bli så f ö r r r r b e n a t skönt med en ledig helg. Första på länge!

-----

Apropå kossa... sjuk jävel den där i usa... som sprang runt i kodräkt o skrämde små barn på stan. O när poliserna fick fatt i'na, tror ni hon hade nåt under? Nej. Amerikas svar på han som satt i bäcken o spela fiol?

-----

Köpte förresten en Ipod Shuffle i lördags. Då var den alldeles sprillans, silver o fin. Nu är den ful... o trasig. 4 dagar hann jag njuta innan klämman böjdes sönder som en bakfull banan. Kass.

Mitt liv är verkligen som taget direkt ur ett Days of our Lives-avsnitt. Djävular med självlysande horn och demoner som förpestar tillvaron allt som oftast (antar att det inte hänt nåt mer sen jag sist såg ett avsnitt, 3 år sen?).


Abrakadabra simsalabim, nu bär det av till Kalmar - Göteborg försvinn.

// MξLAN

RSS 2.0