EMs guldpojkar

Juni 29, 2008

Låt mig presentera årets EM-mästare...

SPANIEN!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...
Jaaa jaaa jaaa Hurraaa. Spanien - enda landet som vunnit samtliga av sina matcher - GULD!
Lika överlägsna som de var i semi-matchen mot ryssland var de i kvällens final mot tyskland. Total dominans av matchen med ett par heta inslag av tyskt manér. Helt klart en värdig match. Och värdiga vinnare.

-----

Det är med glädje i mitt hjärta jag presenterar:

EM 2008's bäste spelare. Nomineringen lyder...

"För att han är där. För att han är här. För att han är Överallt. Jämt. Med ett barns spring i benen och en never-ending kämparglöd går han vinnande ur - ja, näst intill - alla dueller, likväl på plan som i luftrummet. En sann slitvarg. En fantastisk spelare helt enkelt."

~trumvirvlar~

SERGIO RAMOS
Säga vad ni vill om resten, men Ramos... Vilken kille. Lite som en spansk Henke Larsson...

Torres - som haft lite av en måltorka - gjorde vad han borde, mål i 33e minut och gav därmed laget en redig lyckotrip till landet EM-guld. En spelare av tyngsta kaliber. O Casillas, han ska ha en klapp i baken han med. Vackert.

-----

EM 2008's bästa ögonblick...
Zlatans mål... och ansiktsuttryck! Efter 1-0-målet mot grekland.

EM 2008's taffligaste mål...
Petter Hanssons 2-0 mot grekland. Kan vara ett av de fulaste genom tiderna. Men ett mål är ett mål!

EM 2008's uppstickare...
Ryssland och Arshavin.

EM 2008's flopp...
Sverige lämnar turneringen redan efter gruppspel. Portugal och Holland efter förlust i kvartsfinal.

EM 2008's grupp C - Dödens grupp...
Blev inte riktigt någon dödens grupp. Faktiskt rätt tråkig till och med...

EM 2008's studio-underhållare...
Anders Mårtensson - Zlatan-imitatören
(Okej då Marc... Max - sverige-runt-reportern - med citatet: "Nu tror ni självklart att rolig-max också har en svensk folkdräkt på sig och... ja det har jag ju..."

Listan kan göras milslång, jag väljer att stanna här.

-----

Sen vill jag passa på att klara ut en del saker och ting...

Det kan verka som att jag vänder kappan efter vinden, hejar på det lag som vinner. Så är inte fallet. I ärlighetens namn så fanns endast ett skäl till varför jag överhuvudtaget hejade på ryssland i semin, det var för att få dra mitt skämt...

Så här i efterhand ger jag blanka skitpapper i att jag aldrig fick delge er den. Att se ett spanien besegra tyskland ikväll var SÅ värt. Yes!


With love,
MξLAN

Waterproof

Juni 29, 2008

Köpte ny mascara härom veckan...
En sån där MaxFactor S-T-R-E-T-C-H, som ska göra fransarna lååånga och oemotståndliga. Visst var den bra, men jag har haft - rent ut sagt - ett Helvete på kvällen med att få bort den.

En kväll testade jag tom med 3 olika tvålar Samt makeupremover. Litegrann lyckades jag väl med att Gnugga bort men det resulterade ändå i att jag gick och la mig med x antal förlorade fransar och mascararester, både här och där.

Jag har verkligen inte kunnat FÖRSTÅ problemet... förrens idag!
Då jag efter långt utlägg av hur svårjobbad den är - "Den GÅR BARA INTE att få bort. Den kan inte vara annat än vattenfast" - faktiskt gick för att kolla efter...

O visst fan var det så... AQUA LASH.
En vattenfast jävel. Jag har Seriöst... Gått och köpt... En mascara... I tron om att det är en Stretch, men i själva verket är en waterproof. Och jag har dessutom använt den ett tiotal gånger Utan att  uppmärksamma detta. Jag vet att jag läste på den när jag köpte den. Har till och med ögonvittne på det. Hur i hela....lyckas man?


Jag anar ugglor i stora mossen...
MξLAN


Hepp...

Juni 26, 2008


Spanien - Ryssland

         3 - 0

      Lekstuga!



Med andra ord, ingen rolig historia... Hepp!
Men vi får ett spanien i final, hetare än någonsin!

Ryssland vet hur man undviker boll. Spanien vet hur man för. O vad gäller tyskland... Känns rätt skönt att slippa heja på dem i en EM-final, faktiskt. Viiiiiiva España!



Men det är roligare för dem att ha Var Sin cementblandare...

MξLAN



Ladda!

Juni 26, 2008

Tyskland vidare till final. Nu fattas bara Ryssland...
O jag sjunger mig tondöv. Klappar mig livlös. Hejar nå sanslöst. Jag har faktiskt Aldrig hållt tummarna så mycket i hela mitt liv (blodtillförseln uti kapillärerna är ett minne blott). För jag har världens grej på G. ..


INOM KORT...
kommer jag att publicera Jordens kanske Bästa skämt... NÅGONSIN!!! (självfallet i allra högsta grad egenproducerat material).

Men detta bygger då självklart på att Arshavin o grabbarna grus gör slarvsylta av Fernando "I wish i was a little bit taller, i wish i was a baller, i wish i never coloured my hair like an orange" Torres o hans amigos...

Så kom igen nu... RYSSLAND HEJA HEJA HEJA HEJAAAAAA

Väga liv..?

Juni 23, 2008

Plötsligt står Hon där...

Och som en blixt från klar himmel slår den ner. Frågan. THE Question.

Vänta nu... VA? Hur tänker hon nu?
Jo, hon tänker att hon ger mig en anställning. Inte projektanställning. Fast anställning. Heltid.

O lika plötsligt står Jag där...
Och måste fatta ett beslut. Tänk michaela, tänk. Och det är fort.


I ena vågskålen väger livet jag lever. I den andra det liv jag Kan leva




Gotta sleep on That one...
MξLAN

Kiss my ass, Cinderella

Juni 21, 2008

Årsta Havsbad...


Inte Cinderella som i sagan tappar sin sko och förvandlar pumpor till lyx-ekipage..

Inte heller den som låter dig färdas på vatten...

Här snackar vi den Riktiga askungen. Den som förvandlar dina "utsläpp" till aska.


-----


Vanligtvis reflekterar jag inte så mycket kring mina toabesök. Efter 23 år går det liksom på rutin. Men idag... Får erkänna att jag inte kände mig Helt tillfreds när jag, enligt föreskrifter, placerade melittafiltret i toastolen.

-----

Amen ni vet,  när man är sådär brutalt kissnödig. Så kissnödig att man nästan spricker. Och sen när man väl sätter sig är man så spänd att det inte ens kommer något. Precis Så kändes det.

-----

När filtret är på sin plats är det bara göra det man ska. Och när det är gjort är det bara trycka på en knapp. Med en eldsflamma trollar den bort alltihop. Häck väck våt fläck. Lite som att kremera sin egen avföring. Magiskt.

http://www.fritidstoa.se/

Cool toastol. Tar visserligen lite tid att preppa (gäller mao att vara ute i god tid) men då jag verkligen Avskyr allt vad utedass heter och den Dessutom är ett bra alternativ för miljön så får den ett bra betyg...

4 av 5 skitkorvar!


vill inte måla Fan på väggen men...

Juni 21, 2008

Någonstans i min vildaste fantasi lyckades jag måla upp värsta tänkbara scenario - en final mellan ryssland och turkiet...

-----

Holland utslaget. Ett vanligtvis varierat språk består nu endast av ett ord.

Ett ord. Fan.

Fan fan fan.

-----

...Mardrömsscenariot är snart ett faktum


Detta är Mitt Drömhus

Och Tänk...
att jag fått spendera mina senaste 18år - just här.

http://www.svd.se/bostad/hemmahos/artikel_1360679.svd

Det förvånar mig inte det minsta att faster Anita lyckats snika sig in i en av sveriges största dagstidningar. Bara SÅ typiskt henne. Å andra sidan har jag full förståelse. Skärmaräng kan vara en av jordens bästa platser. Alla kategorier.

Många fina minnen lever här. Längtar nå fruktansvärt till midsommar...

MξLA

ps hon glömde nämna mig i artikeln, jag har otaliga gånger hjälpt till med skötseln (medan hon plockat rosmarin och levt lyxhustru i frankrike). eldat i bastun, oljat verandaräcket, klippt gräset... o så...

Schuunda schuunda... dä ska va schuuu nucklar!!!

Världens roligaste jobb. Det har jag.

Jag menar, hur kul kan det egentligen vara att riva en eventplats? Svar: Hur kul som helst!

-----

Definitionen av sann arbetsglädje...
När man har så underbara arbetskollegor som jag. När varje tår som fälls är en tår av glädje. När varje nedriggsmoment blir en Fångarna-på-Fortet-cell... då är allt bara så Fantalatiskt kul!

En sån kväll hade vi förra veckan.

Bananerna blir ormar, äpplena spindlar. Rengöring av Fruktcylindrar är allt annat än tråkigt när det plötsligt är en svettdrypande, ångbastu-liknande, klaustrofobi-framkallande "krypa-i-röret"-cell. Inte ens när jobbdagen passerat 16-timmars-strecket och eventmaterialet skall packas in i bilarna känns det hopplöst. Istället slutar det oväntat i en galet seriös "inte-nudda-golvet"-lek. På liv och död. Såklart.

Många timmar senare... Efter 7 avklarade celler... 7 vunna nycklar... Tusen skratt... är det dags för skattjakt. Hemgång.

Det är såna stunder man lever för.

-----

Tillbaka på stan imorn. Zlatan va d ska samplas! Då har jag dessutom förstärkning av en ny lagkamrat. kanske ser du några likheter i oss... En något yngre men ack så mycket längre (maskulin!) variant av michaela. Sounds good?

Hell yeah!

Lillebror gör entré i eventvärlden.

Schuunda schuunda, dä ska va schuu nucklar! - Welcome to the fun world!

FRA-lagen

Juni 17, 2008

Vasastan...

Hej, mitt namn är Michaela.
Är 23 år. Skickar ungefär ett hundratal sms per månad och pratar minst en timme i telefon... om dan. Senaste samtalet gjorde jag till min mamma, där jag berättade att jag precis gjort en riktig "oddsen att jag är 400kr fattigare imorn bitti är lika låga som glocalnet"-parkering. Ni vet... med en tånagels marginal kvar till bilen bakom och en meter fram till övergångstället.

Men hey, det visste ni reden ja.

Chansen att jag får behålla mina coronas blev plötsligt en riktig högoddsare. För er som händelsevis råkat missa nyheten så kommer nu en update.

-----

De tänker godkänna en lag. FRA-lagen...

Som ger myndigheterna rätt att avlyssna allt du säger och skriver. En lag som, redan innan den inträder, har lika många kryphål som en schweizerost.

Det finns en rad alternativ för att slippa undan, det är bara att välja och vraka. Ett av dom är - precis som med allting annat! - att köpa dig fri. Grejen är dock här att vi vanliga svenssons förmodligen varken kommer ha Tid, Lust eller Ork.

Den som däremot har nytta av det - skurken i dramat; lagbrytaren, hotbrevsskrivaren, pedofilen, självmordsbombaren (gärna knarkare och pyroman också) - kan förmodligen redan allt om kryptering o kryphål. De som lagen Egentligen är till för att sätta dit.

-----

En spännande variant av handklovar och stålfärgat galler.

-----

Vi uppmuntrar helt enkelt vårt folk att vara kriminella, åtminstonde Känna sig så. Vad du än säger eller skriver går att spåra. Sverige, en miniversion av Amerika. Ett Gigantiskt Big-Brotherhus. Fast utan censur.

"Den som vinner leken är den som sist lämnar landet. Med pippis kappsäck full med pengar, utan ett uns av integritet"

Likheterna med dokusåpan är slående.

Welcome to tvåtusentalets Big Brother!


Källa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2702294.ab


MξLσ

Elekticitet

Löjligt uppenbart.
Så löjligt att det passerar omärkbart.

Undermening döljs med lätthet.
Spel för galleriet.

Men det finns där. Spänning.
Ständig elektricitet.

Leker med elden. Nära nu.
Velar.

Stadigt tag om högspänningsledningen.
Fort. Men fel.

Skräckblandad förtjusning.
Över.

Vilsen själ. Inget kvar.
Stoft.

Turkiet-Tjeckien

Varför fotboll är det absolut bästa och roligaste som finns

THIS IS WHY!!!!!!!!

Började kvällen med att tjura lite...
Eftersom tv4 valde att sända Schweiz-Portugal-matchen inatt. Finns säkerligen en och annan odödlig (och arbetslös) därute som kan unna sig att glutta... Men en annan, en dödlig svenne banan, jobbar dagen efter söndag och har inte resurser nog att tillbringa natten framför dumburken. Inte ens FotbollsEM är giltigt skäl nog att begära förlängning med ett par extra timmar till dygnets rådande 24...

Såhär i efterhand...
kan jag inget annat än hylla dom. Det var banne mä det bästa beslut svensk television tagit sen tv'n gavs färg. Hur vi än vänder och vrider på kvällen kan detta vara en av EM-historiens absolut mest underhållande och omvälvande match.

Från att ha, med knappa 3 minuter kvar till ordinarie stopptid, legat under med 2-1... Vinna med 3-2 och därmed ta sig vidare till kvartsfinal. Jag säger Turkiet. Jag säger Nihat Kahveci. Jag säger Brutalt Jävla Sanslöst!

Och vad gör kommentatorn...? MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL haha

Inte nog med att matchen vänder abrupt. På tilläggstid tvingas ledande Turkiet slänga in Tuncay (en anfallare) som målvakt då den ordinarie drar på sig rött kort - utvisning - efter att ha jämnat en tjeck, i full fart mot mål, med marken.

På det hinner domaren krydda lite extra genom att mata spelarna med gula kort till höger och vänster. Till och med en tjeck på bänken - utan speltid - blir varnad.

Haha, kan inte sluta skratta för mig själv. Jag säger då det... Vilken kväll!

Gimmie some moooooore


Men kom ihåg...

Juni 15, 2008

Vasastan...

Jag har idétorka. Bjud på ett bloggbart ämne!
Spinn som en katt. Låt tankarna flöda. Spy ut förslag. Kom igen. Det får vara vad som helst.

Okej, kanske inte Vad som helst.

Helst inte ett grundämne (högstadiebetyget skvallrar om att kemi inte Riktigt var min grej...). Vi kan också skippa recension av gårdagens match (är på tok för purken för att vädra tankar om förlusten - ett svea utan Zlatan är ett svea utan pondus - trots att Sverige gav tungt motstånd och faktiskt spelade lika mot ett hittills glänsade spanien ända in i 91'a minuten...) Vi kan också strunta i sjukdomar så som herpes och diaré...

-----

Hoppla, där har vi det! Appropå diaré...

-----

Det finns många säregna varelser i denna stad...
Än mer uppenbart blir det när man jobbar Mitt Bland Dom. Samplade smoothies igår (som alla andra dagar den här veckan) vid centralen. Människan är girig. Människan Vill Ha. Mycket. Helst Ännu Mer. Efter en veckas jobb mitt bland dom börjar man känna igen dom.

Ibland tror jag att människan är för smart för sitt eget bästa. Hon är så smart  att hon blir dum. Genom sin listighet grundlurar hon sig själv.

Hon tror att hon kan passera eventplatsen 12 gånger under en 3-timmarsperiod utan att bli igenkänd. Hon tror att hon är oigenkännlig. Samtidigt tror hon att hon är the One. Just Hon kan tigga till sig 3 extra smoothies så hon kan "bjuda sina vänner" eller rent av bara vara just Den som får smaka alla tre smakerna när alla andra bara får ta EN.

Hon motsäger sig själv. Hon är dum.

-----

Så när hon väl dyker upp där, den "normala" människan... blir man liksom nästan Glad.
Mary upplevde just en sån igår. En normal kvinna. Ända tills hon öppnade munnen...

"Hur länge håller den?" Mary kikar efter och svarar att den håller till den 29e varpå kvinnan, helt utan en gnutta integritet, svarar:

"Åh, va bra. Jag kan nämligen inte dricka den idag för jag har DIARÉ"

BUT WHY? Vad förväntar hon sig till svar? Att man ska trycka i sig ett helt paket katrinplommon i medömkan? Komma med medicinaltips? Ställa en rad följdfrågor och diagnostisera... Hur många gånger har du varit på toa idag? I vilka intervaller? Bränner det när du skiter? Sipprar det lite hela tiden eller kommer det mer som i tryckvågor, utan förvarning?

Är det något man bör bespara sin omgivning är det definitivt att man just sprutlackerat gustavsbergaren. Ta en imodium för fan!


"Och kom ihåg, är det inte mer än en matsked så är det fortfarande en fis..."




//MξLλ

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL

67' - O Sverige gör MÅÅÅÅÅÅÅL!!!!

ZLATAN klapp klapp klapp ZLATAN klapp klapp klapp ZLATAN klapp klapp klapp ZLATAN


-----

Går av i sjuttionde minut med flaggan i topp.

-----

72' - TVÅ NOLL TVÅ NOLL TVÅ NOLL TVÅ NOLL o den sitter IGEEEEEEEEN!!!

Hansson... FAN va SKÖNT


Svea-Turkey

Juni 10, 2008

Sverige - Kanon
Grekland - Kalkon - Turkey


Kalle kalkon... Kan det bli mer uppenbart än så?
Zlatan är kung. Henke är kung. Ljungberg blev olyckligtvis pålägget på turkarnas dubbelmacka, men han kör på ändå. Jag slutar genast upp med att nämna namn. För det finns ingen, ingen, som jag inte kan tänkas nämna i rosande mening.

Sverige Äger första halvlek. Själv äger jag en tub skinkost och en bärs. Hoppas andra matchhalvan smakar lika gott som mitt matchmål.

På med sverige-tröjan. Nu köööööööööööör vi!














För den som är hängiven nog att läsa hela vägen hit (uppenbarligen inte alla) kan jag berätta att det var Grekland vi mötte. Inte Turkland. Jag skulle ba kolla om ni va mé... Men iom att grekerna spelade kalkon-fotboll (dvs turkey in english - som även betyder Turkiet) leder oss helt utan hjärna in på turkar. SÅ! Nu var den saken ur världen...


Grattis Lissabon!

Juni 9, 2008

Så var Fotbolls-EM i full fräs... Äntligen!
Kvällens match mellan Holland och Italien liknade mest en blomstrande maskrosäng och ett gäng vilsna blåbär. Ja, det var precis var det var. Italien hade inte tillräckligt med spring i benen för att stå emot när Holland tidigt tog ett stadigt tag med sina labbar om matchbollen.

Någonstans (varför vet jag inte ens) gick jag in med hopp och förväntan om att pastalandet skulle rulla upp holländarna i brygga som de snurrar spagetti på gaffeln (ja, nog har väl holland levt lite på gamla meriter senaste tiden) men idag visade de orangea var skåpet skall stå.

Ja, jag erkänner. Det var en bra match.

-----

Fick idag ett mail från en tjejkompis.

"Varför vi kvinnor ska hålla på Portugal i Fotbolls-EM"


Låt bilderna tala...








-----

Jag är inte helt främmande för tanken att hålla en extra tumme för Portugals fotboll. Stora spelare, och bortsett från alla nördiga filmningar, ett underhållande spel. O när mailet nu ändå damp ner i inkorgen... Jo, visst har jag bestämt mig. Om inte Svea vinner så gör Portugal det. 

En annan kompis (inte helt otippat av kromosompars-varianten XY) kontrande istället med...
 
"Grattis Lissabon. Nu har Dressman kommit till Er stad".


En pizza i knät samt en herrejävlars resa

Juni 1, 2008

En historia som kunnat sluta i en satans massa svordomar blev till slut en rätt trevlig färd...

Återigen intagit ryggläge efter att ha spenderat dagen i sann bakisanda. Mestadels inomhus trots sol o sommarvärme.

-----

Efter en katastrofal förlust i fotbollslandskampen... (lika fantasilös som smaklös!), 2 filmer varvat med powernaps i goda vänners lag samt middag med mor och bror jäser jag nu i soffan med en pizza i magen. Ja, åtminstonde en Halv. Resten hamnade i mitt knä, på min väska, i (!!) min väska, under mitt glas? samt på marken då jag lyckades välta ner hela tallriken från bordet och samtliga av restaurangens gäster vände sig mot mig.. tok-stirrandes.

Det krävs då en dryg trötthet och finslipad teknik för att lyckas med den bragden...

-----

När jag sen skulle ta mig hem från stan... (jobbar råtidigt imorn!) så...


Visst hann jag gott o väl med 22.14-tåget från karlberg. Men så plötsligt - när det rullar in på perrongen i spånga - stannar det inte alls! som det borde gjort... istället tuffar det vidare till barkarby med förklarningen "på polisens begäran" WTF??? Inte cool SL.. inte cool!


Valet är nu att antingen invänta nästkommande tåg Tillbaka mot Stockholm (för att inse att inte heller det stannar i Spånga) dvs spendera kvällen o natten som en PING-PONG-boll studsandes fram och tillbaka i hopp om att det någon gång ska stanna vid Min station ELLER... ta en buss till vällingby för att Där behöva göra ännu ett byte av färdmedel innan jag når min destination...

Fullständigt Oacceptabla alternativ.

Matar mörka besvärjelser över SL, lägger stor vikt på hur många kronor som kommer rulla för Stockholms Länstrafik pga kvällens alla plötsliga taxiresenärer. Spyr milslånga haranger av glåpord och svordomar. Både i telefon med ickeberörda samt med mina medresenärer som villigt håller med.

Men så plötsligt tänds tusen stjärnor på himelen, gud måste hört mina böner och svingat sin magiska stav för där står hon, en tjej som gått i samma låg- o mellanstadieskola som jag (något yngre variant). Vi växlar ett par ord och för en gångs skull känner Hon igen Mig (inte alltid bara apan som känner alla, ibland känner någon vänlig själ även apan!) och hon lyckas ragga till sig skjuts av RÅSCHYSST pojkvän och de erbjuder mig lift. Släpper av mig 5min promenad ifrån min hemdestination.

-----

Kommer hem och loggar in på internetbanken... för att checka så att senaste mobilräkningen faktiskt är betald. Det är den. Till min stora förvåning och lycka har även ett par löner trillat in och kontot ligger mera plus än någonsin. Tack för den.


RSS 2.0