Den första i sista

December 1, 2007

Det ligger någonting i luften. En känsla som inte riktigt går att sätta fingret på... Lite som kärleksfjärilar i magen, något snurrigt. Spänning, förväntan. Som om det vore början av något nytt, något stort. Verkligheten är inte fullt så extraordinär. Idag är precis samma dag som det var för ett år sen, bara ett nytt år. Det är den första dagen i årets sista månad.

Det är dagen innan första advent.
Så var det dags igen. Årets sista månad. Det är som om allt snart skulle ta slut. Så mycket som ska hinnas med. Folk är som tokiga djur, just lössläppta ur bur.  Det slits hit o dit, släpas runt på massa kassar o skit. O många funderar, kommer marken hinna bli vit?

Det är premiär för årets julkalender. Har absolut noll aning om vad den handlar om i år men det spelar ingen roll. Jag ska se den ändå. För att det bara ÄR så. Det börjar osa jul. Nytt år. Alla har sina traditioner, speciella riter. Allt handlar om när, var och hur. Att orka. Att vilja. Att hinna.

Vilken dag sätts ljusstakar o stjärnor upp, när får de premiär-tändas? Julbak; pepparkakor o lussebullar? Eller slå på stort o köra hela kittet; knäck, fudge, ischoklad, korintkakor... you name it! Inläggning av sill? Griljera skinkan? Mammas köttbullar eller mamma scan's? Vilken dag kläs granen, o vad hänger i grenen? Glitter guld o godis... kanske bara (färgade) Kulor?
Ska det ens va en gran? Kanske en tall?! Jaa, det kör vi. Relativt lättskött och är sådär härligt plufsig o tät. O den är mer lik den där utopiska julgranen musse har i kalle ankas julafton på självaste doppare-dan. Ni vet, den som pluto fullständigt förintar när han upptäcker piff&puff...

Månaden är full av spektakel. Advent 1, 2, 3 o 4. Nobeldagen. Lucia. Dan före dopparedan. Julafton. Nyårsafton. O så förstås dagen min mamma fick sin första dotter. Min dag! 

Har inte planerat någonting för någon av dagarna än, väljer att ta det lite peu en peu [pö a:n pö]... Men det är ju som sagt - bara månadens första dag!

Stay cool! Nighty night

MξLA MξLON

Kommentarer
Postat av: Hawks kapten #28

Shit pommes asså... Jag håller med fullständigt. Den där låten är grym. Och den versionen.. OH MY FUCKING GOD.

2007-12-02 @ 21:57:41
Postat av: Anonym

Definitivt mammas köttbullar! En annan kommer till en fucking plastgran! Man kan ju bli sur för mindre! Dagens i-landsproblem...
Min dag har spenderats med skola och film med sprattel. Dock händerna på täcket. Kul... Men vad ska man göra när taggen inte finns där...

2007-12-04 @ 03:10:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0