Höjden av Facebook

Det var en gång en internetsida...
ett såkallat community, som hette Facebook. En sida som skapades i syfte att samla jordens alla sociala missfoster på en och samma plats.


Jo men, HEJ!


-----


Alla har hört talas om Facebook. Har du på något vis lyckats undgå detta fenomen innebär det troligtvis att du aldrig surfat på internet, kanske rent av inte ens vet vad det är... Med all sannolikhet läser du iaf Inte min blogg.

Alternativt att du är född Igår... på en annan planet. Eller att du drabbats av total-defekta sinnen, såsom blind döv o stum...

-----

Olika människor blir medlemmar här av olika skäl.


*Du loggar in...


1 -
En gång i månaden, förmodligen mer sällan än så.
2 - Någon gång i veckan, två på sin höjd.
3 - Dagligen
4 - Förmodligen ett par gånger om dan (inget bättre för dig... på jobbet).

5 - Det första du tänker på när du vaknar, det sista du tänker på innan du somnar (o drömmer om på natten)... Du helt enkelt andas Facebook!

6 - Du bojkottar FB (för att det är en modefluga du "inte vill kännas vid").

#Din friendslist består av...


1 - Dina närmaste vänner, ungefär 3 stycken.

2 - Kring hundratalet.

3 - På en höft... mellan två- och fyrahundra.

4 - Antalet i din friendslist ökar i samma takt som du byter underkläder, upphöjt till 2.

5 - 500 PLUS (helst 1000 eller mer, annars skäms du och kategoriseras som en total social katastrof).

6 - Vad är friendslist? Vad är adda?

¤ När du går online har du...


1 - En oaccepterad friend-request, från din mamma. 3 olästa meddelanden, från din mamma (som undrar varför du inte vill bli vän med henne - alla skickade föregående år) samt ett inlägg på wall'en (inte från din mamma, hon kan inte skriva där förrens du accepterat henne som vän!) från en gammal klasskompis "Hej, vad gör du nu för tiden? Allt bra? Kram"


2 - Något meddelande som du svarar på under minuten, en ny vänner-förfrågning samt att du blivit requestad att joina de nya grupperna "Vi som älskar Björn Gustafsson" "Eurovision Song Contest - Bulgaria - Here i Come" och "Rent mjöl i påsen... eller var det kola?"


3 - Ett o annat mess på wall'en att besvara, meddelanden som blinkar i inkorgen, förmodligen något upcoming event och en grupp att joina. Du har fått en drink från en av dina "Top Friends" och några underhållande klipp från youtube på din Funwall. Du inser att du måste göra något viktigare och loggar ut, du kan ju svara imorn, när du ändå loggar in.


4 - Sjuttielva nya funwall- och superwall meddelanden, i klass med spam. Du har en rad nya inlägg på wall'en mestadels från folk du såg senast på fikarasten, men även från vänner på andra sidan jorden. Några meddelanden från ditt girls-Crew som mer än gärna delar med sig av hur lunchdejten gick, trots att ni snart tar det över telefon. Erbjudanden om applikationer såsom "Click Yes or No", "Which Sex n the City-character are you" "Hot or Not" (den ena bättre än den andra) dimper ner i en speed av 180 och får dig att vomera i närmaste papperskorg. Efter det stoppar du i dig den virituella chokladkakan som din lillebror skickat till dig med texten "Tjock o kladdig...som du asså". Sånt som bara brorsor vågar häva ur sig, för inte skulle en vän säga något sånt.. Eller...Vem vare som skickade?


5 - Inte en enda vännerförfrågning! Näe, för det enda du gör om dagarna är att leta nya människor (helst helt random) att terrorisera genom att poke'a, skicka konstiga meddelanden till och adda som vänner. Förmodligen inte en enda wallpost (eftersom det är sånt som riktiga vänner skickar) men inkorgen har du proppfull - med meddelanden från folk som undrar vem du egentligen är!!! Dessutom några erbjudanden från skumma grupper och event som "Swingersparty på jannes loft" o "Fanta - erotiska frukter", för någon riktig sexuell tillfredställelse har du inte tid med.


Eftersom Facebook mer eller mindre tar upp All din vakna tid, hinner du heller inte äta. Möjligtvis slurpar du i dig en virituell ris-klump som du knådat ihop i Sushi Go Round... Men bara för att fira att du lyckats adda 50 nya FB-vänner... på en o samma dag!

Din überlånga vännerlista består till 30% av svenska B-kändisar som antingen är likadana som du eller bara inte har mage att neka ett besatt fan. Kort och gott, Ingen... hinner hålla samma takt som du. Face the fact!


6 - Online? Vafasiken... nytt ord, igen. Orkar inte hämta lexikonet ännu en gång utan hoppas innerligt att det betyder vad du tror. Att det är den nya färjan som tar dig till Mariehamn... Systerskeppet till Silja Line.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0